23 de desembre de 2019
23.12.2019
Seguretat

Els Mossos alerten d'una estafa amb falsos missatges de Correus de delinqüents

Els estafadors sostreuen diners després d'obtenir dades bancàries a través d'un correu electrònic o un SMS

23.12.2019 | 16:15
Els Mossos demanen prudència als ciutadans.

Els Mossos d'Esquadra tenen oberts més d'una vintena de casos del que considera una nova modalitat d'estafa. Els estafadors sostreuen diners a les víctimes fent-se passar per una oficina de Correus, aconseguint les seves dades bancàries. Les víctimes reben un correu electrònic o un SMS d'una oficina de Correus que els indica que no han pogut fer el lliurament d'un paquet postal perquè falta pagar les taxes duaneres, d'1,17 euros. Per fer-ho, les víctimes han de pagar amb targeta bancària a través d'un enllaç que s'adjunta i quan ho fan, els estafadors retiren del compte corrent quantitats d'entre 40 i 50 euros, una quantitat que no genera una alerta immediata als estafats.

De moment, la policia està investigant uns vint casos però no descarta que hi hagi més víctimes, ja que els darrers mesos s'ha detectat aquest augment.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">? Detectem un nou frau bancari en què els estafadors es fan passar per una falsa oficina de <a href="https://twitter.com/Correos?ref_src=twsrc%5Etfw">@Correos</a>. Volen obtenir dades bancàries i sostreure diners ??<a href="https://t.co/6qcXGJWPzU">https://t.co/6qcXGJWPzU</a> <a href="https://t.co/AlXtjkDBXI">pic.twitter.com/AlXtjkDBXI</a></p>&mdash; Mossos (@mossos) <a href="https://twitter.com/mossos/status/1209123976234094592?ref_src=twsrc%5Etfw">December 23, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Per això, els Mossos adverteixen que cal sempre desconfiar de missatges i alertes de remitents desconeguts, comprovar la veracitat del missatge, no fer pagaments amb targetes bancàries fora de plataformes segures i desconfiar de les ofertes i oferiments de tercers que proposen rebre compensacions a canvi de pocs diners. La policia recorda que les ofertes temeràries i grans descompte amaguen sovint algun tipus d'estafa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook