Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts, 25 d'abril, de matinada, un jove de 19 anys, de nacionalitat francesa i veí de Toulouse, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament, atemptat als agents de 'autoritat i danys.

Una patrulla de paisà ha detectat un vehicle que circulava a gran velocitat per la carretera N-II, al terme municipal de Capmany, en sentit Figueres. Els agents han seguit aquest turisme i han comprovat que el conductor estava conduint de forma temerària ja que, a banda d'anar per sobre dels límits de velocitat, estava fent diversos avançaments en línia contínua.

Els mossos han seguit aquest turisme i han arribat fins a Figueres, on l'han aconseguit aturar. Tot i això, el conductor no ha fet cas a les indicacions dels policies i ha reprès la marxa sense respectar cap dels semàfors de la ciutat. Posteriorment, ha fet un canvi de sentit i ha circulat una altra vegada en direcció nord, per incorporar-se a la N-II, però en aquell punt una altra patrulla ha bloquejat la via amb un vehicle policial.

El conductor fugitiu, en veure la carretera tallada, ha aturat el vehicle momentàniament, però tot seguit ha accelerat bruscament i ha impactat amb la part posterior del cotxe policial. Tot seguit, de l'interior han sortit dos homes que han abandonat el cotxe i han arrencat a córrer.

Immediatament, diverses patrulles de mossos han fet una recerca per la zona i han localitzat un dels fugitius. Al detingut se li ha intervingut 7.100 euros que portava amagats dins d'una sabata.

La investigació continua oberta per tal de localitzar al segon implicat.

El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.