Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove, menor d'edat, que va entrar a robar dos cops a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries amb poc més d'una setmana de diferència. El noi, que té 17 anys i no actuava sol, es va aconseguir endur més de 3.000 euros i diversos xecs nominals d'una caixa forta que hi ha al despatx de Tresoreria. Per rebentar-la, ell i els altres lladres van fer servir un martell percussor. Això va ser el segon cop que van entrar al consistori; al primer robatori, van inutilitzar l'alarma i es van endur aparells informàtics. La policia ha aconseguit atrapar el jove perquè al cap d'uns dies va anar a cobrar un dels xecs al banc i la càmera de vigilància el va enregistrar.

El primer robatori a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries va tenir lloc la vigília del dia de Reis. Els lladres van entrar al consistori per una finestra i, un cop dins l'edifici, van destrossar l'alarma i van provar d'obrir una de les caixes fortes que hi ha al despatx de Tresoreria amb una serra radial. No ho van aconseguir, però sí que es van endur diversos aparells informàtics.

Al cap d'una setmana, i aprofitant que l'alarma encara no estava arreglada, els lladres van tornar a actuar. Van esmunyir-se a l'ajuntament per la mateixa finestra i van anar directament al despatx de Tresoreria. Allà, amb l'ajuda d'un martell percussor, van fer un forat en una de les caixes fortes i es van endur un botí de 3.000 euros i diversos xecs nominals.

El robatori a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries no va ser l'únic que va patir el municipi aquests primers dies de gener. De fet, durant la primera quinzena de mes, els lladres van entrar a l'institut, en una fleca i a algunes cases particulars.

Davant aquests fets, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van engegar un dispositiu per intentar localitzar la banda. I ara, gràcies a les càmeres d'una entitat bancària, els agents han pogut detenir un dels lladres. Es tracta d'un menor de 17 anys, veí del municipi, a qui avui la policia ja ha detingut. Se li imputen dos robatoris amb força.

Cobrar un dels xecs

Fa només uns dies, aquest jove i un altre individu (a qui encara no s'ha identificat) van anar a una entitat bancària d'un poble proper. Allà, van cobrar un dels xecs que constaven com a robats a l'ajuntament, i que es guardaven a la caixa forta de Tresoreria. Les càmeres de vigilància els van enregistrar i, després d'identificar-lo, avui els mossos l'han emmanillat en un dels carrers de la població.

La policia manté oberta la investigació i no es descarta que hi hagi més detencions en les properes hores. Arran dels dos robatoris, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha decidit reforçar la seguretat a l'edifici. Per això, ja ha contactat amb una empresa de seguretat per instal·lar càmeres de videovigilància i reforçar el sistema d'alarma (tant del consistori com d'altres dependències municipals).