El misteriós robatori dels consoladors d'or es tanca sense resoldre

Almenys tres persones van assaltar l'empresa més gran de productes eròtics d'Espanya i es van emportar 11 consoladors valorats en 50.000 euros i 25.000 euros en efectiu 

El misteriós robatori dels consoladors d'or es tanca sense resoldre.

El misteriós robatori dels consoladors d'or es tanca sense resoldre.

Vanesa Lozano

Va ser un dels robatoris més comentats de la història criminal recent del nostre país. Tres lladres, coberts amb passamuntanyes i guants, van assaltar a Carmona, a Sevilla, la seu de Dreamlove, la major distribuïdora nacional de joguines sexuals, i es van emportar els seus productes més preuats: 11 consoladors, alguns d'ells banyats en or de 24 quirats, i valorats en més de 50.000 euros, a més de 25.000 euros en efectiu. En total, un cop de gairebé 80.000 euros que, un any després, podria sortir gratis als responsables. 

Segons ha pogut saber Cas Obert, el jutjat d'instrucció número 3 de Carmona ha decidit arxivar el cas per falta d'autor conegut, després que la recerca de la Guàrdia Civil no hagi permès dirigir l'acusació contra cap persona. 

Van tallar la llum dels fanals

Tot va quedar gravat per les càmeres de seguretat de l'empresa i del Parc Logístic de Carmona l'1 de febrer de 2023. Els lladres sabien el que feien i, abans d'accedir a les instal·lacions de l'empresa, que compta amb 153 empleats i també ven llenceria i cosmètics per a la salut sexual, van tallar el carrer col·locant contenidors i algunes tanques en els accessos per dificultar el pas a la policia en cas que els sorprenguessin. A més, van manipular el cablejat dels fanals per deixar el carrer a les fosques

A les 23.41 h, les imatges mostren tres encaputxats, armats amb malls i destrals, accedint per l'entrada principal i obrint a cops cadascuna de les portes de l'edifici fins aconseguir arribar a l'oficina on els propietaris de Dreamlove tenien instal·lada una caixa forta. Només els amos i alguns treballadors de l'empresa sabien que, a més de milers d'euros en efectiu, també guardaven en el seu interior 11 vibradors d'alt standing, de la gamma més luxosa i exclusiva que comercialitzen, d'aquí ve que estiguessin en una caixa de seguretat. 

Consoladors d'alt standing

A simple vista, semblen lingots d'or. Es tracta de joguines eròtiques tan sols a l'abast de clients "amb una posició econòmica important com per poder permetre's una joguina sexual d'aquesta magnitud", segons va explicar als mitjans una de les responsables del seu departament comercial. Del botí amb el qual es van fer els assaltants, el consolador més assequible costa 3.500 euros i el més car15.000 euros

La Guàrdia Civil va iniciar la recerca amb els vídeos de les càmeres de seguretat. Només algú que conegués bé la nau de Dreamlove, de 8.000 metres quadrats, i sabés moure's allà dins va poder cometre el robatori en tot just uns minuts sense ser descoberts ni per la policia ni per vigilants de seguretat d'altres empreses pròximes, com Seur o Puerto de Indias, que podrien haver vist o escoltat als lladres en plena nit.

Vigilàncies o un 'sant'

Van treballar amb la hipòtesi que els lladres van haver de fer vigilàncies prèvies en el recinte per planificar l'assalt. Una altra línia de recerca es va centrar en la possibilitat que algun antic empleat de l'empresa hagués participat en el robatori o que la banda comptés amb l'ajuda d'un 'sant', és a dir, una persona que hauria passat informació privilegiada als assaltants des de l'interior de Dreamlove.

La Guàrdia Civil va maldar per identificar a totes les persones que van estar en el polígon aquella nit, però la seva recerca va arribar a un punt mort després que el jutjat denegués les últimes diligències sol·licitades pels agents, segons les fonts consultades per aquest mitjà. Ara el jutge instructor ha pres la decisió de tancar el cas, almenys provisionalment.

Les perquisicions no han esclarit si els responsables del robatori coneixien realment el valor dels vibradors robayts, ni si van entrar per ells quan van assaltar les instal·lacions de Dreamlove o només buscaven aconseguir els diners i, en forçar la caixa forta, es van topar per casualitat amb aquestes joguines i van decidir sumar-les al seu botí.

En el mercat negre

Al contrari del que passa amb altres productes robats, experts consultats per Cas Obert adverteixen que és molt difícil col·locar en el mercat negre 11 consoladors d'or, per molt atractius que puguin resultar els metalls preciosos que els emboliquen. Una cosa amb la qual coincideix el director general de Dreamlove, Mario Romero, que ha refusat atendre aquest mitjà, però va explicar després del robatori que aquests productes són fàcilment reconeixibles i hi ha molt poques unitats en el mercat, per la qual cosa moure'ls al marge de la legalitat és complicat.

La mateixa empresa, que a més d'Espanya ven a països com Portugal, França, Alemanya o Itàlia, té molt delimitat el seu mercat de clients: sobretot botigues sex-shop, però també assessores sexuals dedicades a celebrar tuppersex.