Una dona mor ofegada a la platja de Blanes

Va aparèixer surant a prop de l'espigó del Club de Vela Blanes

Efectius d'emergències assisint la vícitma a la platja de Blanes.

Efectius d'emergències assisint la vícitma a la platja de Blanes. / AJUNTAMENT DE BLANES

Eva Batlle

Una dona va morir aquest dimecres ofegada a la platja de Blanes. Va aparèixer surant a l'aigua a prop de la platja del Port, a tocar l'espigó del Club de Vela Blanes.

La víctima tenia 54 anys, era estrangera i vivia i treballava a Blanes. La Guàrdia Civil està a càrrec del cas i avui es practicarà l'autòpsia al cadàver.

El cas es va conèixer cap a tres quarts de dotze del migdia quan dos joves van veure un cos d'una dona surant al mar. Arran dels fets, es van activar la Policia Local de Blanes i el SEM.

Aquests van extreure la dona i van intentar reanimar-la amb les maniobres de reanimació RCP i el desfibril·lador automàtic (DEA) de l'ambulància, però, no va ser possible remuntar-la.

A banda, també es va activar l'helicòpter medicalitzat del SEM que va aterrar a la mateixa platja de Blanes, amb l'esperança de poder fer el trasllat al més ràpidament possible fins a un centre sanitari. Finalment, dues metgesses van declarar la mort de la dona.

La Policia Local de Blanes també va iniciar les tasques per intentar esbrinar la identitat de la dona, que anava vestida amb un biquini. Les seves pertinences es van trobar a la platja, molt a prop del lloc on la van veure surant al mar els dos joves, però no hi havia cap document que pogués servir per identificar-la, indica l'ajuntament.

Agents de la Policia Local es van posar en contacte amb nedadors que de manera habitual fan una capbussada i es coneixen entre ells, però cap d'aquestes persones va poder identificar-la. Finalment, avui s'ha pogut posar nom a la finada, que sovint anava a nedar.

La Guàrdia Civil, que també es va desplaçar a la zona i s'ha fet càrrec de la investigació. Avui s'està realitzant l'autòpsia per aclarir com va morir, tot apunta que ofegada, segons fonts pròximes al cas.