A judici per empassar-se droga durant un vis-a-vis i voler-la introduir a la presó de Figueres

La vista s’ha suspès perquè l’acusat, que s’enfronta a 5 anys de presó, no s’ha presentat

Presó Puig de les Basses.

Presó Puig de les Basses. / ACN

Ariadna Sala

L’acusat estava complint condemna a Puig de les Basses, la presó de Figueres. El 23 de setembre del 2017 va gaudir d’un vis-a-vis, i després va ser sotmès a una radiografia, on li van detectar sis bossetes dins el cos. Una revisió mèdica va permetre comprovar que el processat s’havia introduït dins el cos petits embolcalls de fins a set centímetres que contenien diverses substàncies.

Després de fer-li expulsar els embolcalls, van ser enviats al laboratori central de química dels Mossos d’Esquadra, que van analitzar-los. Els resultats van mostrar que l’home s’havia introduït 50 grams d’haixix i 0,68 grams de cocaïna

La fiscalia sosté que l’objectiu de l’acusat era vendre les substàncies, que tenien un valor de més de 400 euros al mercat negre. Per això el fa responsable d’un delicte de tràfic de substàncies estupefaents i li demana 5 anys de presó. A més, també vol que pagui una multa de 1.221 euros i els costos del procediment. Si no queda demostrat el seu arrelament, l’acusació pública proposa que se l’expulsi durant 10 anys. 

El judici per aquests fets s’havia de fer avui a la secció tercera de l’Audiència de Girona, però s'ha hagut de suspendre perquè l’acusat no s'ha presentat. 

Notícies relacionades