Condemnat per fer tocaments a una amiga menor d'edat mentre dormia a Sarrià de Ter

L'acusat ha reconegut els fets, no entrarà a presó i haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros

L'acusat ha reconegut els fets, no entrarà a presó i haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros.

L'acusat ha reconegut els fets, no entrarà a presó i haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros. / DDG

Ariadna Sala

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat un home que va fer tocaments de caràcter sexual a una amiga seva menor d'edat mentre dormia, a Sarrià de Ter. El processat, que ha admès els fets, ha acceptat dos anys de presó (que no haurà de complir) i haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros. També s'haurà de fer càrrec de pagar les despeses del procediment. El pacte s'ha dut a terme amb la fiscalia i l'acusació particular.

El processat i la víctima tenien 27 i 17 anys respectivament en el moment dels fets, que van tenir lloc cap a un quart de quatre de la tarda del 4 de juliol de 2020 a l'habitatge on vivia ell. Ambdós eren amics des de feia dos anys, i de fet la víctima el veia com un "germà gran".

Aquell dia van dinar i després van anar a l'habitació d'ell a fer la migdiada. Mentre la víctima dormia, l'acusat va començar a fer-li tocaments al pit i a la zona genital i va arribar a penetrar-la amb els dits. A conseqüència dels fets, la víctima ha patit seqüeles morals.

Li demanaven 4 anys

Inicialment, les acusacions demanaven 4 anys de presó per l'acusat per un delicte d'abús sexual a menor d'edat amb introducció de membres corporals (segons l'antiga llei sexual). La fiscalia demanava que l'acusat indemnitzés la víctima amb 6.000 euros, mentre que l'acusació particular elevava la petició a 50.000 euros.

El tribunal ha suspès la pena de presó a l'acusat perquè compleix els requisits legals, però l'ha alertat que no podrà cometre cap delicte durant els pròxims 4 anys. A més, també li ha imposat una mesura de prohibició de comunicació i d'aproximació a la víctima durant 2 anys. La sentència és ferma.