Dos detinguts per tenir un cultiu hidropònic amb 548 plantes de marihuana en una nau de Bescanó

Els arrestats tenien la llum punxada i la companyia elèctrica xifra el frau en 76.000 euros

La plantació de marihuana desmantellada a Bescanó

La plantació de marihuana desmantellada a Bescanó / POLICIA NACIONAL

ACN

La Policia Nacional ha detingut dos presumptes integrants d'un grup criminal que havia instal·lat un cultiu hidropònic amb 548 plantes de marihuana en una nau de Bescanó (Gironès). Segons informa la policia en un comunicat, la investigació que s'ha saldat amb les detencions i el desmantellament de la plantació es va engegar gràcies a la col·laboració ciutadana perquè veïns van alertar que hi havia un trànsit inusual de persones i vehicles i problemes de sobrecàrrega elèctrica. Així, els agents van descobrir que els sospitosos havien instal·lat a la nau filtres de carboni o extractors per ocultar la fortor i que no els detectessin.

A més, també feien servir fertilitzants per accelerar el creixement de les plantes i augmentar el percentatge de THC.

Després de fer tasques de seguiment i vigilància, els agents van constatar que un grup criminal que es dedicava a cultivar marihuana de manera continuada utilitzaven aquesta nau.

Quan els agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional va assaltar la nau per fer-hi l'entrada i escorcoll, van sorprendre els dos detinguts a dins. Van intentar fugir per la porta de darrere, que desembocava en una zona boscosa. Tot i això, els agents de la brigada de la policia judicial de Girona els van poder interceptar. Els sospitosos es van resistir a la detenció però els van reduir i arrestar com a responsables de la plantació.

Durant el dispositiu, també van comprovar que tenien la llum punxada i la companyia elèctrica xifra l'import defraudat en 76.000 euros.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Girona i han sortit en llibertat a l'espera de judici.