Agents dels Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres han detingut aquest divendres, 20 de desembre, tres homes, d'entre 28 i 40 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A dos d'ells a més se'ls imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A primera hora d'aquest matí els mossos d'esquadra d'aquesta comissaria han desplegat un nou dispositiu policial preventiu per posar fre als delictes contra la salut pública al barri de Sant Joan, concretament per eradicar el cultiu de marihuana a l'interior de domicilis.

L'operatiu Alba, que ha comptat amb la participació de la Unitat d'Investigació i la Unitat de Seguretat Ciutadana d'aquesta comissaria, l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona i la col·laboració de la Guàrdia Urbana de la ciutat, s'ha centrat en tres domicilis dels carrers Major i Avinyonet.

En total s'han dut a terme tres entrades i registres. En el primer dels habitatges, situat al carrer Major s'han localitzat 180 plantes d'uns 20 centímetres d'alçada, i s'han comissat quatre sacs d'uns set quilos de cabdells. En un segon pis s'han localitzat 310 plantes, i en un tercer domicili del carrer Avinyonet 160 plantes més. Tots els domicilis disposaven de les instal·lacions necessàries per avivar aquestes plantes, tals com llums, focus, transformadors, làmpades, testos, fertilitzants...

Mentre els mossos duien a terme l'operatiu, un home, que ha vist la presència policial, ha fugit corrents per un carrer adjacent, però ha estat interceptat, identificat. En l'escorcoll se li han localitzat 41 bossetes d'haixix, marihuana i cocaïna, així com diners en efectiu, que portava dins d'una bandolera.

Els detinguts, tots ells amb antecedents policials, havien de passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.