L'Audiència va jutjar aquest passat dilluns un veí de Figueres que s'enfronta a 11 anys de presó per maltractar la seva parella i agredir-la sexualment al pis que compartien. Els fets van tenir lloc la matinada del 9 de març de l'any passat. La parella convivia en un pis de Figueres i tenia un fill de 5 anys. Segons sostenen fiscal i acusació particular, el processat va acusar la dona d'enganyar-lo, la va colpejar i li va llançar una cadira al damunt. Després li va introduir els dits a la vagina per assegurar-se que no havia estat amb cap altre.

Durant el judici, allò que va quedar clar és que la relació era, com a mínim, tempestuosa. Ell, fins ara en presó preventiva, va negar tots els càrrecs. Va relatar que les baralles dins la parella eren constants i que, aquella nit, havia estat ella qui se li havia llançat al damunt tan bon punt va obrir la porta del pis. L'home va admetre que aquella nit s'havia discutit amb la seva -ara ja- exparella, però que no l'havia colpejada. Fins i tot, va assegurar que era ell qui tenia altres relacions i que ella ho sabia.

A més de la presó, les dues acusacions demanen que se li imposin 14 anys d'allunyament, que en passi 10 en llibertat vigilada i que pagui una indemnització de 6.420 euros en concepte de responsabilitat civil. La defensa, per la seva banda, en demana l'absolució. El judici va quedar vist per a sentència.