El Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT) demana que s'agiliti el procés d'estudi i dotació d'armes no letals en el cos dels mossos d'esquadra. Després d'una actuació, dissabte a la nit a Ciutat Vella, en què un agent dels mossos d'esquadra va resultat ferit amb una arma improvisada, com va avançar l'ACN, el sindicat considera que les pistoles elèctriques i els esprais ''de pebre'' haguessin estat el mitjà tècnic més adequat per resoldre l'actuació, per garantir tant la integritat física dels ciutadans com dels policies. De fet, el SAP-UGT assegura que sense l'armilla, les ferides haguessin estat més greus i per això torna a demanar que es doti d'aquest material a tots els membres del cos.

Els fets, tal i com va informar l'ACN, van ocórrer al districte de Ciutat Vella de Barcelona dissabte al migdia, quan un home armat amb una ampolla trencada, va presentar-se a una festa que celebraven un grup de pakistanesos prop del MACBA. Els assistents van intentar reduir l'home, igual que a la patrulla dels mossos que hi va intervenir. A un dels agents, l'home, li va clavar l'ampolla a la panxa però va resultar il·lès gràcies a l'armilla interior que portava sota la camisa.

Per aquest motiu, el SAP-UGT demana que es doti a tots els agents d'aquestes armilles antibales i antipunxades com a ''necessitat vital'' per als membres del cos. A més, però, el SAP-UGT reclama que s'agiliti el procés d'estudi i dotació d'armes no letals als agents, les pistoles elèctriques o els esprais ''de pebre'' perquè consideren que en una situació com la que es va donar dissabte, serien el mitjà tècnic més adequat que garantiria la seguretat i integritat física dels ciutadans i dels agents. Des del sindicat consideren que aquests mitjans permetrien efectuar la detenció de persones agressives minimitzant la contundència de l'actuació i la força que cal aplicar.

El SAP també creu que el procés cal que es faci amb la participació i la supervisió tècnica dels representants sindicals del col·lectiu professional, ja que són els membres qui seran destinataris de l'eina i n'assumiran la responsabilitat de la seva utilització com a actors operatius de la seguretat ciutadana.