L'estafa, que ha afectat una cinquantena de persones de tot l'Estat, puja a més de 25.000 euros. El detingut també és autor dels delictes d'apropiació indeguda, d'usurpació de l'estat civil i falsificacions documentals. Per cometre l'estafa, el detingut va enganyar una empresa de telefonia mòbil aportant contractes ficticis a nom de persones que desconeixien que se'ls activava una línia de telèfon. Jaime Anselmo P. D. va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge.

Al mes de novembre del 2008, els mossos van rebre la denúncia del propietari d'una empresa de telefonia mòbil que implicava directament un treballador comercial extern d'aquesta companyia. El denunciant va explicar que va ordenar una auditoria de l'empresa després de comprovar que s'havien donat de baixa per impagament diverses línies de telèfon.

Fruit d'aquesta anàlisi detallada, es va constatar que les línies afectades anaven a nom de persones que no coincidien amb els titulars dels comptes bancaris anotats als contractes. En tots els casos, apareixia el nom d'un treballador, ara detingut, com la persona que hauria aportat les dades dels nous usuaris a l'empresa per activar les línies.

La investigació iniciada pels mossos va permetre descobrir com actuava Jaime Anselmo D. P. per cometre l'estafa. El detingut aconseguia dades personals i bancàries de diferents clients amb qui hauria tingut relació quan treballava per aquesta empresa. També les aconseguia per altres mitjans, com a través d'un club d'oci de Premià de Mar o d'altres empreses.

Posteriorment, i de manera fraudulenta, hauria enganyat l'empresa de telefonia mòbil amb qui va formalitzar contractes ficticis a nom d'aquestes persones que no havien donat el seu consentiment. Ho feia a través de fax, correus electrònics o, fins i tot, de manera presencial.

Mitjançant aquests contractes aconseguia que l'empresa li lliurés terminals d'última generació per un valor d'uns 200 euros per aparell, que posteriorment revenia a terceres persones. De les factures aportades per les víctimes, es desprèn que els destinataris d'aquests telèfons eren estrangers, ja que les trucades eren internacionals.

L'estafa puja a més de 15.000 euros en terminals de telefonia mòbil i més de 10.700 euros en facturació per les trucadesfetes, la majoria a la República Dominicana.

Es dóna la circumstància que arran d'aquesta estafa, moltes de les víctimes han estat incloses en un registre de morosos per l'incompliment d'obligacions de pagament. El fet d'estar de forma errònia en una d'aquestes bases de dades repercuteix en el moment d'aconseguir préstecs hipotecaris o d'altres característiques, finançaments i, fins i tot, per tal d'obtenir targetes de crèdit.

Jaime Anselmo P. D. va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge.