Després de matar-lo, va amagar el cos sota un llit i va netejar les restes de sang per impedir que trobessin la víctima, i va fugir. Els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver el 10 d'octubre després d'entrar al pis ja que els companys de feina de la víctima, que era cambrer a un conegut restaurant de Gràcia, van alertar que feia dies que no havia anat a treballar. El judici se celebrarà aquesta setmana al Tribunal del Jurat de l'Audiència de Barcelona.

La Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya indica que l'any 2002 el processat va arribar a l'estat espanyol a viure amb la seva germana i amb el company sentimental d'ella Manuel A. P., de 50 anys, en un pis que tenien a Barcelona. Dos anys després la parella es va casar, i van canviar de pis tot i que acollien el cunyat algunes vegades 'en funció de les oportunitats laborals' que tenia. Tot i això, la parella mantenia nombroses discussions amb l'acusat arribant a fer fora de casa el cunyat i a canviar el pany per evitar que tornés a entrar.

El 10 de setembre del 2005, la dona, d'origen rus, va tornar al seu país per visitar uns familiars i un fill que vivia allà nascut d'una relació anterior. El seu germà també va decidir tornar a Rússia ja que tenia deutes 'amb persones indeterminades' que li retenien la documentació personal en garantia. El 4 d'octubre, l'acusat va decidir tornar a casa en bicicleta per la seva situació econòmica precària, tot i que a la Jonquera li van impedir passar per manca de documentació.

Dos dies més tard, el processat va anar a demanar ajuda el seu cunyat al seu domicili de Barcelona i allà tots dos van discutir ja que la víctima es negava. En aquesta disputa, el processat va agafar un ganivet de cuina i el va atacar per sorpresa, donant-li 40 ganivetades al cunyat per diverses zones del cos. Algunes d'aquestes ferides van afectar al cor de la víctima que va morir a l'acte. Després, l'acusat va voler retardar el trobament del cadàver i per això va amagar el cos sota un llit netejant la sang, i va fer una trucada amb el telèfon de la víctima a un amic seu.

Quatre dies després, els Mossos d'Esquadra van entrar al pis alertats pels companys de feina de la víctima, que era cambrer al restaurant Botafumeiro de Gràcia, ja que feia dies que no havia anat a treballar, i allà van trobar el cadàver. El processat va ser detingut uns mesos més tard al País Valencià ja que era el principal sospitós d'aquesta mort. A banda dels 25 anys de presó, la fiscal demana que s'indemnitzi la dona de la víctima amb 120.000 euros i amb 130.000 euros dos fills de Manuel que té de matrimonis anteriors.

En el judici, que ha començat aquest dilluns al Tribunal del Jurat de l'Audiència de Barcelona, el processat ha explicat que mai havia tingut cap problema amb la víctima i que va ser una de les persones que més l'havien ajudat des que va venir a viure a l'estat espanyol. En aquest sentit ha insistit en què no tenia cap motiu per matar-lo ja que va ajudar-lo a buscar feina a Galícia feia temps, i que fins i tot va deixar-li la bicicleta amb la qual va anar fins la frontera dos dies abans que la víctima morís. Sobre aquesta darrera trobada, l'acusat ha dit que va ser el 30 de setembre i que tots dos es van acomiadar bé, i que fins i tot, Manuel va donar-li 50 euros pel viatge.

Tot i això, el processat ha explicat que no tenia la documentació i que per això no va poder passar per la frontera, ja que l'havia deixat en fiança fins que pagués uns diners que devia. Quan li van impedir passar va anar a casa d'uns amics a Figueres, i d'allà el dia següent cap a Barcelona. La nit de l'assassinat, el processat ha declarat que la va passar dormint a l'aire lliure a València, i que no estava a Barcelona. Fins i tot ha explicat que dies després dels fets va posar-se en contacte amb la policia ja que el buscaven segons li havia dit el seu pare, i que en un mes va parlar diverses vegades. En aquestes converses amb la policia els explicava que no podia deixar València per anar a Barcelona a declarar ja que podia perdre la feina, com així va passar ha declarat, i anava 'just' de diners.

Finalment, la policia el va detenir a València quan anava amb un company de feina, que havia estat guàrdia civil. El processat ha explicat que va ser qui va anar a trobar als agents per a parlar, i que va ser llavors quan el van detenir. Sobre la trucada que apareix en el telèfon mòbil de la víctima hores després dels fets, i que és al número d'un amic de l'acusat, Sergei ha explicat que hi va parlar dies més tard i des del seu telèfon. D'aquesta trucada pensa que l'única explicació és que qui va trucar 'sabia que era amic meu', però desconeix que pot haver estat. També ha explicat que en el temps que ha estat vivint a l'estat espanyol ha tingut varies feines a diverses zones com Navarra o Galícia on va coincidir amb la família de la víctima que viu allà. A més ha explicat que a Rússia treballava com a professor de karate.

L'acusació particular, que representa un dels fills de la víctima, demana 25 anys de presó pel delicte d'assassinat i 200.000 euros de responsabilitat civil. En aquest sentit, l'advocada considera que el processat és el principal sospitós pels seus problemes econòmics, perquè es duia malament amb la víctima, i perquè no es va presentar quan la policia el reclamava a testificar. A més també ha destacat que el cos va aparèixer sota un llit, amb la cara tapada amb un jersei ple de sang. El judici continuarà aquest dimarts amb la declaració de diversos testimonis, com la germana de l'acusat i dona de la víctima.