Seguint en la línia de promoure i donar suport als horts escolars, s´ha posat en marxa la primera edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Aquest premi, impulsat per l´Associació Vida Sana conjuntament amb la Generalitat i amb la col·laboració de l´editorial Graó, neix amb la voluntat de ser un estímul en la recerca i el compromís de l´escola envers els horts escolars, l´agricultura i l´alimentació ecològica. Hi poden participar tots els centres educatius d´Educació infantil, primària i secundària o llar d´infants de Catalunya que hagin desenvolupat al llarg del curs 2011-2012 un projecte o una experiència relacionats amb la producció agrària o l´alimentació ecològica.

El premi és pioner a Catalunya i també a tot l´Estat espanyol, on no existeix una iniciativa similar, a diferència d´altres països com els Estats Units o Austràlia, on ja es poden trobar exemples de premis destinats a horts escolars.

El premi pot servir, per una banda, per estimular la tasca dels docents i incentivar els infants i, per l´altra, per detectar activitats i projectes exemplaritzants que es puguin aplicar als diferents centres que disposen. El premi s´ha presentat aquest dilluns a Barcelona.

Hi ha una única modalitat de premi on s´inclouen diferents propostes que

tinguin en comú l´objectiu de treballar dins l´entorn educatiu alguna temàtica

relacionada amb la producció agrària i l´alimentació ecològica.