Optipunt: La salut visual és un factor important en el rendiment escolar dels infants

Tractar aquests problemes visuals a temps pot reduir el fracàs escolar en un 15%

La intel·ligència artificial WIVI fa un diagnòstic ràpid i precís dels problemes visuals.  | OPTIPUNT

La intel·ligència artificial WIVI fa un diagnòstic ràpid i precís dels problemes visuals. | OPTIPUNT / redacció. figueres

Emporda.info

La salut visual en el rendiment escolar juga un paper crucial en l’acompliment acadèmic dels estudiants. Hi ha una gran interacció entre la vista i l’aprenentatge. Cada dia, milions d’estudiants assisteixen a l’escola, no obstant això, no tots tenen el mateix nivell de rendiment. Un dels factors clau, tot i que sovint passat per alt, és la salut visual. Però, quina connexió hi ha entre la visió i l’aprenentatge?

El rendiment acadèmic òptim implica tenir una bona visió, així, en primer lloc, es consideren afeccions com la miopia, hipermetropia o l’astigmatisme. Aquestes són malalties reals per a molts joves, que si no es tracten, poden fer que activitats simples, com llegir o escriure, es converteixin en un desafiament. La miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme són els enemics silenciosos de l’aprenentatge. Hi ha símptomes que s’haurien de reconèixer com per exemple: la visió borrosa i la dificultat per a enfocar, que poden fer que prendre anotacions o llegir es converteixin en una lluita; el parpelleig constant, acostar-se massa al llibre o la pissarra, tenir maldecap, entre altres són signes que els professors i pares han de reconèixer.

Sorprenentment, al voltant del 25% dels estudiants tenen problemes visuals no diagnosticats. Això és alarmant. I és que, una visió inadequada pot reduir la concentració, afectant el rendiment. De fet, hi ha casos on la solució és tan simple com fer servir unes ulleres, i després les qualificacions poden millorar dràsticament.

En aquest sentit, la prevenció és fonamental. Un examen visual a temps pot ser la diferència entre un any escolar fructífer o un de problemàtic. A més, tractar problemes visuals a temps pot reduir el fracàs escolar en un notable 15%. Per tant, unes revisions regulars són essencials per a mantenir una bona salut visual.

Així mateix, hi ha estratègies per a millorar la salut ocular i potenciar l’estudi com: utilitzar una il·luminació adequada, aquest és l’aliat número u de l’estudiant, assegurar-se que els espais d’estudi estiguin ben il·luminats pot prevenir la fatiga visual; la regla 20-20-20, després de 20 minuts de treball visual, mirar alguna cosa a 20 peus (6 metres) de distància durant almenys 20 segons; incloure en la dieta aliments rics en vitamina A i C, com pastanagues i cítrics, que promouen una visió saludable.

A més, a Optipunt, t’ofereixen revisions amb experts, «detectem i tractem problemes d’aprenentatge i visió. Així, molts estudiants milloren a l’escola. Usem tecnologia punta, com el programa d’intel·ligència artificial, WIVI Vision, eina amb la qual donem diagnòstics exactes i tractaments a mida», declaren.

A Optipunt busquen oferir el millor servei, és per això que han inclòs en els seus protocols de revisió visual per a nens la valoració amb la tecnologia WIVI. Aquest sistema innovador analitza ràpidament i amb precisió la visió d’una persona. En tan sols 20 minuts, pot descobrir detalls sobre quina manera veuen els teus ulls. Per altra banda, amb WIVI, el tractament que solia durar 6 mesos ara en pot trigar 2 i mig. Això significa menys temps i despesa en teràpia A més, WIVI és molt precís perquè es basa en el que l’usuari veu realment, i no en el que diu que veu. Això ajuda als optometristes d’Optipunt a oferir el millor tractament possible, adaptat a les necessitats de cada pacient.

ADREÇA: carrer Concepció, 11

TELÈFON: 972 506 386

WEB: www.optipunt.com