L’Alt Empordà dona visibilitat a la salut i el benestar

Cantallops clou un cicle de xerrades sobre bons hàbits als pobles del paratge natural dels Aspres

Cantallops va tancar amb èxit les jornades 'Els Aspres Saludables'. | AJUNTAMENT DE CANTALLOPS

Cantallops va tancar amb èxit les jornades 'Els Aspres Saludables'. | AJUNTAMENT DE CANTALLOPS / REDACCIÓ. cANTALLLOPS

EMPORDA.INFO

Cantallops va clausurar dissabte passat el cicle de conferències Els Aspres Saludables: els 4 pilars de la salut i el benestar. Aquesta sèrie de trobades, que s’han desenvolupat entre els mesos d’abril i juliol, han reunit diferents professionals del sector de la salut i el benestar de la comarca de l’Empordà amb l’objectiu de fomentar un estil de vida saludable en quatre municipis del paratge natural dels Aspres de l’Alt Empordà.

La darrera xerrada del cicle, titulada A dormir!, va comptar amb quatre ponències que van tractar temes com aprendre a dormir adequadament, desmuntar falses creences sobre el son, la influència de l’alimentació en el descans, així com la importància dels ritmes circadiaris. A més, es va realitzar una pràctica d’atenció plena per facilitar un bon repòs. L’esdeveniment va ser inaugurat per l’alcalde de Cantallops, Joan Sabartés, i es va concloure amb un pica-pica saludable.

A Capmany l’activitat va finalitzar amb un pica-pica saludable per als assistents. | EMPORDÀ

A Capmany l’activitat va finalitzar amb un pica-pica saludable per als assistents. | EMPORDÀ / REDACCIÓ. cANTALLLOPS

Aquesta iniciativa ha abordat els quatre pilars fonamentals de la salut i el benestar en quatre esdeveniments gratuïts que s’han realitzat respectivament, als municipis d’Espolla, Sant Climent Sescebes, Capmany i Cantallops. Els pilars destacats han estat: una vida activa, una bona gestió de l’estrès, una alimentació equilibrada i un bon descans. Els Aspres Saludables formen part d’un projecte anomenat Comunitat Saludable, iniciat pel psicòleg Ricardo Galarza, especialista en psicologia del benestar, i Estel Roca, monitora d’atenció plena. La iniciativa busca crear una comunitat i una cultura de salut, benestar i prevenció i donar visibilitat als professionals que, amb el seu treball diari o a través de projectes, contribueixen a promoure la salut i el benestar al seu entorn.

Aprofitant la difusió d’aquests esdeveniments, fins al 31 de juliol s’ha posat en marxa una enquesta destinada als habitants dels quatre municipis participants.