Onze nens d'entre 0 i 9 anys estan ingressats aquest dijous als hospitals de Catalunya per Covid-19, a més de sis més que tenen entre 10 i 19 anys, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat.

Aquestes xifres són menors que les registrats la setmana passada, quan va arribar a haver-hi 18 nens de 0 a 9 anys ingressats diumenge passat, dia 9, i 17 el mateix dia de Reis, el dia 6.

Cal remuntar-se fins al 25 de juliol de l'any passat quan, en plena cinquena onada de la pandèmia, eren dotze els petits ingressats a causa de la Covid-19 a Catalunya.

Només el dia 15 d'octubre del 2021 no va haver-hi ni un sol nen fins a 9 anys ingressat per aquesta malaltia als centres sanitaris, segons les dades de Salut. La secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, ha demanat avui de nou en un vídeo en el compte de Twitter del Departament de Salut que les famílies vacunin els seus fills per evitar en la mesura que sigui possible aquests ingressos.

Segons les dades que facilita la doctora Cabezas, des de l'inici de la pandèmia han estat 89 nens d'entre 5 i 11 anys els que han hagut de quedar-se ingressats en un hospital, dels quals quatre van ser tractats a les unitats de vigilància intensiva per la gravetat del seu estat.