La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha gestionat aquest dijous, 13 de gener, el quart dia del segon trimestre escolar, el nomenament de 490 docents substituts, ha informat en un comunicat. Fonts de la Conselleria han aclarit que aquests nomenaments cobreixen baixes de tota mena, no tan sols causades per positius de Covid-19, i ha assegurat que dimecres s'incorporaran a les aules.

Per territori, són 51 a Barcelona Comarques, 78 a Baix Llobregat (Barcelona), 28 a Catalunya Central (Barcelona), 61 a Barcelona ciutat, 56 a Maresme-Vallès Oriental (Barcelona), 72 a Vallès Occidental (Barcelona), 53 a Girona, 26 a Lleida, 53 a Tarragona i 12 a Terres de l'Ebre (Tarragona).

Sumen així un total de 4.865 nomenaments d'interins i substituts des de divendres passat, l'últim dia de les vacances de Nadal. La Conselleria ha assegurat que, a causa de la incidència de la pandèmia de covid-19, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la vinent --habitualment es produïen els dilluns, dimecres i divendres--.

Excepcionalment, es cobriran les baixes iguals o superiors als cinc dies (fins ara es cobrien les de set o més), i es podran fer nomenaments d'urgència als centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies.