Som a ple estiu, en època de vacances per a molta gent i són molts els que estan pensant (o ja han començat) un pla per aprimar-se. Marcar metes, esforçar-se i perseverança. Aquestes són les claus per perdre pes caminant. Així ho afirma un informe publicat per la versió americana de la revista Men’s Health, en el qual afirmen que es poden perdre deu quilos en dos mesos amb el simple hàbit de caminar.

Segons el text publicat per la prestigiosa publicació nord-americana, «la clau principal està en l’esforç». Destaquen que incrementar la quantitat d’exercici diari és fonamental; és a dir, si per acudir al nostre treball caminem dos quilòmetres diaris i el que pretenem és perdre pes, hem d’augmentar les distàncies dels passejos diaris. L’informe parla que un bon punt de començament són els set quilòmetres diaris, l’equivalent als 10.000 passos que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per prevenir malalties vasculars i altres relacionades amb el sedentarisme com la diabetis.

Una altra de les claus que revela l’informe és la necessitat que cadascú estableixi les seves pròpies metes i es repti diàriament. Així, si aquesta setmana he caminat una mitjana de cinc quilòmetres diaris, el repte és que la setmana que ve, la distància sigui de sis quilòmetres. La següent de set i així progressivament. A més de les distàncies, un altre dels punts forts és el ritme: per aprimar és més efectiu caminar ràpid. Això ajudarà també a enfortir altres parts del cos de l’esportista.

Allunyar els complexos, és també vital. «No has de deixar que els corredors t’acomplexin», destaca l’informe publicat per la revista. També aconsellen apuntar-se a proves esportives: això ajudarà a fixar-se objectius, a seguir entrenant i a practicar exercici també el dia de la prova.

Així mateix, l’informe també desmunta alguns mites: caminar amb pesos en els braços no ajuda a perdre més pes. Tot el contrari, perquè ens farà moure amb menys agilitat. També desmitifiquen caminar amb passos llargs. A l’inrevés, per anar de pressa recomanen passos curts.

I, per descomptat, una alimentació saludable també és clau.