El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit que la variant delta del coronavirus es troba a més de 104 països, per la qual cosa preveu que "aviat" serà la dominant a tot el món.

"El món encara observa en temps real com el virus canvia i es fa més transmissible. Arriben informes de tot el món sobre hospitals que ocupen la seva capacitat. La variant delta arrasa tot el món a un ritme abrasador", ha advertit Tedros aquest dilluns a Ginebra (Suïssa).

Tedros ha apuntat que la setmana passada va suposar la quarta consecutiva d'augment de casos de Covid-19 a escala mundial, amb increments a totes les regions del món, excepte en una. A més a més, després de deu setmanes de descensos, les morts tornen a augmentar.

Als llocs amb una alta cobertura de vacunació, la variant delta "s'estén ràpidament infectant especialment les persones desprotegides i vulnerables i pressiona constantment els sistemes de salut", ha explicat.

Als països amb baixa cobertura vacunal, "la situació és greu". "Delta i altres variants altament transmissibles provoquen onades catastròfiques de casos de Covid-19, que es tradueixen en un elevat nombre d'hospitalitzacions i morts", ha denunciat.

Tedros ha reconegut que la pandèmia "no ha acabat enlloc". "L'estratègia actual em recorda a uns bombers enfrontant-se a un incendi forestal. La neteja d'una part pot reduir les flames en una zona, però mentre encara cremi les espurnes s'acabaran de convertir en foc", ha exemplificat.