Els Amics del Castell de Sant Ferran i Grup Iris han organitzat la conferència "Coses que encara no saps de l'oncologia", a càrrec de l'oncóloga Sonia Del Barco Berron, divendres 17 de maig a les 20h. La presentació anirà a càrrec de la presidenta del Grup Iris Lídia Albert.

La Doctoria Sonia Del Barco Berron ha acompanyat bona part del col.lectiu de Grup Iris "durant el procés de la nostra enfermetat, un procés que arriba quan menys t'ho esperes i que gràcies a gent tan professional, empàtica i propera com ella, fan que aquest dur camí que ens ha tocat, esdevingui una mica més planer i entenedor, doncs ella sempre ens fa costat i està disposada a ajudar-nos" expliquen des de l'associació.

La Dra. Del Barco és Llicenciada en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili de Reus (Tarragona) i Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Granada.

Actualment és metge adjunt del Servei d'Oncologia Mèdica a l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de l'Hospital Josep Trueta de Girona. Forma part de la Unitat de càncer de mama i també és la responsable del tractament dels tumors cerebrals a la nostra província.

És professora associada a la Universitat de Medicina de Girona (UdG) i col.labora com a docent a les Universitats de Granada, Reus i Madrid.

Dedicada al càncer de mama des de fa més de 20 anys, ha participat en la seva investigació clínica tant a nivell nacional com internacional.