30 de novembre de 2017
30.11.2017
40 Años
40 Años
Peralada

La segona edició de la Nit de l'Alzheimer recapta 19.600 euros

Els fons s'invertiran en la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç.

30.11.2017 | 09:51

La Nit de l´Alzheimer, l´esdeveniment solidari que va convocar el juliol més de 100 persones de diferents sectors de la societat catalana, ha recaptat un total de 19.600 €. Els fons es destinaran a posar en marxa la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç, la primera unitat d´aquestes característiques de tot l´Estat.

Els 19.600 € serviran per potenciar la prevenció i la detecció de l´Alzheimer en les fases inicials. El projecte reuneix diferents iniciatives: les Jornades de Portes Obertes, on es faciliten revisions gratuïtes de memòria a majors de 55 anys. També inclou el projecte FACEHBI, investigació on es fa un seguiment mèdic a 200 pacients i que s´ha renovat per una durada de 2 anys més. Sota el paraigua de la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç també hi ha el projecte NORFACE, un estudi que vol identificar la relació hi ha entre el gruix de la retina i el deteriorament cognitiu. Els Tallers de Memòria també s´incorporen a la Unitat, ja que Fundació ACE és conscient de la importància d´acompanyar el pacient des del principi, fins i tot quan presenten símptomes lleus de demència.

Al lliurament del xec que atorga la recaptació a la Fundació ACE, Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, ha destacat "la bona col·laboració i sintonia amb Fundació ACE ens ha portat a organitzar la segona Nit de l´Alzheimer".

Per la seva banda, Mercè Boada, cofundadora i directora mèdica de Fundació ACE, ha donat les gràcies a la Fundació Castell de Peralada "per la seva generositat i col·laboració a l´hora d´organitzar la II Nit de l´Alzheimer". Una vegada més, Boada ha insistit en la importància de la "investigació per diagnosticar a temps una demència com l´Alzheimer que va camí de convertir-se en la pandèmia del segle XXI".

La II Nit de l´Alzheimer

La II Nit de l´Alzheimer, que es va celebrar el 28 de juliol, està emmarcada en la campanya Regala Memòria de la Fundació ACE, amb l´objectiu de recollir fons per al diagnòstic, tractament i recerca de la malaltia d´Alzheimer.


L´origen d´aquest esdeveniment es basa en dos sopars solidaris que es van organitzar al 2014 i 2015 al Castell de Peralada. En els seus inicis, aquestes trobades es van concebre com a sopars privats amb un nombre limitat de participants. Aquest any, per segona vegada, Fundació ACE i Castell de Peralada han obert aquest vetllada al conjunt de la societat. El resultat ha tornat a tenir un gran acolliment i ha estat un èxit en la recollida de fons.


Sobre Fundació ACE, pionera en el camp de l´Alzheimer

Fundació ACE – Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, entitat innovadora i referent a Espanya. Neix el 1995 amb l´objectiu d´atendre la demanda creixent en el diagnòstic i tractament de les persones amb deteriorament cognitiu i demència especialment Alzheimer, oferint una atenció personalitzada i acompanyament integral als pacients i les seves famílies. Fundació ACE està considerada un dels referents internacionals en recerca, especialment clínica, neuropsicològica social i bàsica.

Sobre la Fundació Castell de Peralada

La Fundació Castell de Peralada és una fundació familiar creada el 1995 per la família Suqué Mateu i, més concretament, pel Sr. Artur Suqué i la Sra. Carmen Mateu. La fundació té la finalitat d´impulsar tot tipus d'activitats culturals, entre les quals destaca el Festival Internacional de Música Castell de Peralada. La fundació també dóna suport, promou i organitza activitats de caràcter assistencial, cívic i de foment de l'economia social que pugui desenvolupar la fundació directament o facilitant-ne la seva realització per part de tercers. D´altra banda, també té la finalitat de conservar i restaurar els béns de patrimoni històric integrat dins del conjunt del Castell de Peralada. Actualment la Sra. Isabel Suqué és la presidenta de la Fundació Castell de Peralada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema