El Servei Local de Teleassistència Domiciliària de Dipsalut va tancar el 2015 amb 6.744 persones usuàries en el conjunt de la demarcació de Girona. Això significa un creixement de 394 usuaris respecte l'any anterior. El perfil majoritari (77%) és el d'una dona més gran de 80 anys que viu sola i té un nivell d'autonomia mitjà-alt.

A l'Alt Empordà, 934 persones són usuàries del Servei. Es tracta d'un 5,1% de la població de més de 65 anys de la comarca.

Un dels objectius de la Teleassistència és garantir la seguretat de les persones grans, molt especialment de les que viuen soles. Els usuaris porten un penjoll que es connecta al telèfon fix i que té una cobertura d'uns 80 metres. Si pateixen una caiguda o qualsevol altre incident, han de prémer el botó que hi ha enmig del penjoll. Immediatament, el centre d'atenció del Servei rep l'alerta, identifica l'usuari, mira de contactar-hi i, segons l'emergència de la que es pugui tractar, avisa els serveis mèdics, els familiars o desplaça els seus professionals fins al domicili. A casa de molts usuaris també s'hi instal·len uns detectors de seguretat que avisen automàticament el Servei si es detecten condicions anòmales com fum, gas, o falta de moviment dins el domicili. La Teleassistència funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

El Servei, però, no es limita a atendre emergències sinó que ofereix un tracte personalitzat als usuaris. Periòdicament es realitzen trucades i visites de seguiment per comprovar l'estat i les condicions en què viu la persona o, simplement, per conversar i ajudar a combatre situacions de soledat. També es dóna un cop de mà als usuaris en activitats quotidianes com ara prendre's adequadament la medicació.

Durant el 2015, el centre d'atenció del Servei va gestionar un total de 213.759 trucades. D'aquestes, més de la meitat les van fer els treballadors als usuaris per fer-los el seguiment. 70.572 les van dur a terme els usuaris. 2.526 van ser trucades automàtiques, realitzades pels detectors de seguretat que es posen a les llars.