05 de febrer de 2016
05.02.2016
El primer any

El servei comarcal d'orientació sobre drogues ha atès 40 casos

Es va posar en marxa en el marc de les activitats del Pla Comarcal de Prevenció Drogodependències

09.02.2016 | 21:06
40 casos tractats al servei

Fa un any que es va posar en marxa el Servei d'Orientació sobre Drogues (SOD) en el marc de les activitats del Pla Comarcal de Prevenció Drogodependències, una iniciativa del Consell Comarcal de l´Alt Empordà que dóna una resposta preventiva conjunta als problemes relacionats amb el consum o l´abús de l´alcohol i les altres drogues.

El servei va ser creat per donar resposta a les demandes de famílies, de professionals (de l´educació, serveis socials i sanitat), i de la pròpia experiència dels serveis de l'àrea de Benestar del Consell en les activitats preventives comunitàries. Tot plegat va evidenciar la necessitat d'oferir un servei d'assessorament i orientació sobre drogodependències.

Des de l´inici del SOD, han estat ateses un total de 40 persones que han rebut assessorament professional en tots els casos. El seu perfil ha estat variat i ha anat des joves i adults fins a mares i pares i diferents professionals preocupats pel consum de drogues per part dels seus familiars, dels seus alumnes o d´elles mateixes.

Aquest és un servei confidencial i gratuït per a qualsevol persona (especialment per als joves) que necessiti atenció personalitzada per l'assessorament en prevenció i intervenció en drogues i conductes de risc associades així com informació relacionada amb el consum de tabac, l'alcohol, el cannabis i altres substàncies, a banda de donar a conèixer els recursos disponibles en drogodependències a l´Alt Empordà.

El servei es presta a l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, al carrer Nou, 48 de Figueres, cada dimarts de 16:00 h a 19:00 h. Per accedir-hi cal demanar hora per telèfon (972.677.050) o bé per correu electrònic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook