Un grup d'alumnes de 3r d'ESO de l'institut de Vilafant han engegat una campanya per animar la gent a participar en l´acte de donació de sang que s´ha organitzat aquest dimecres a la tarda, al mateix institut i que esperen que sigui un èxit. L´acció principal ha consistit en la creació d´un curtmetratge que s´ha presentat a través de les xarxes socials i youtube. Un alumne de l´institut, Toni Naranjo, ha escrit i dirigit el vídeo promocional titulat 'Connecta´t a la vida', seguint el lema de la campanya 'Connecta´t amb la vida. Dona sang', en la qual han participat també altres joves del mateix institut. Amb la intenció de captar donants, el jove Joan Molas també ha creat un cartell informatiu de la trobada.

Amb la recollida que s´ha organitzat juntament amb el Banc de Sang de Catalunya, es pretén aconseguir moltes donacions gràcies a la difusió que d´ella han fet els alumnes de l´institut conscienciats de la importància de donar sang i engrescats per un dels professors, Pere Marí, que ha col·laborat també en la part musical del vídeo.

El missatge d´aquest curtmetratge és senzill però contundent: "he relacionat una acció que fem diàriament, carregar el mòbil per estar connectats, amb la idea de rebre una punxada i donar sang, un acte que et connecta amb la vida", explica Naranjo. Al vídeo, s´hi llancen missatges per conscienciar la població com ara: "A Catalunya cada minut necessiten un donant" i "fer una donació pot salvar una vida". Dura prop de quatre minuts i en ell actuen Júlia Ruiz i Vanessa Río. L´adaptació musical del tema Corre corre corazón, que interpreta en català una alumna del centre, María Gallardo, posa fi a les imatges. El vídeo ha estat un treball en equip i en l´adaptació de la lletra i de la música també ha intevingut Víctor Grau, company d´institut, explica l´autor del treball.

Aquest és el primer curtmetratge que realitza aquest jove de 15 anys que ja ha estat felicitat per la qualitat del seu treball. Engrescat per l´èxit de la iniciativa, Naranjo es planteja fins i tot poder tirar endavant la creació del seu primer llargmetratge, tot esperant que dimecres la campanya es tanqui amb gran èxit de donants, apunta.