Davant una nodrida representació de socis d'ACRA, autoritats i altres membres de la societat civil, la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va presidir una gala plena de gom a gom en què es van reconèixer públicament les millors iniciatives per la millora de la qualitat i la innovació en la dependència.

Neus Munté també va fer entrega del premi a Mariona Rustullet, directora tècnica de Sumar. El premi a un projecte que ofereix una visió més moderna i humana d'atendre a la nostra gent gran i que s'ha i s'està implementant amb èxit a diferents centres residencials i assistencials per a gent gran de Catalunya. Entre ells, tots els centres de gent gran gestionats per Sumar, - la residència i centre de dia de Sant Hilari Sacalm a La Selva, els centres de serveis d'àmbit rural de Santa Maria d'Oló, Camallera, Sant Vicenç de Torelló, Portbou, Fogars de la Selva, Porqueres, Agullana, Riudellots de la Selva, La Granadella, Torrelavit, la residència i centre de serveis de Sant Pere de Torelló, el centre de dia Les Bernardes de Salt i la residència Bondia Grau de Barcelona.

'Tu decideixes com vols envellir' és un projecte que permet a les persones 'envellir tal i com s'ha viscut' . Un projecte que té com a principal objectiu l'optimitzar el benestar de les persones ateses, permetent que puguin viure als centres com si estiguessin a casa seva i fent-les sentir útils, còmodes i realitzades en els centres.

Juntament amb Sumar, la doctora Mercè Boada va rebre el premi a la millor trajectòria professional per la recerca realitzada al llarg de tots aquests anys en la malaltia de l'Alzheimer i altres demències. Matia Fundazioa - Matia Instituto Gerontológico del Pais Vasc, el premi a la innovació per un projecte també relacionat amb l'ACP, una avaluació realitzada en nou centres residencials per mesurar els efectes de les intervencions associades al model ACP. I l'accèssit a la qualitat va anar a parar a la Fundació Germans Aymar i Puig per un treball al voltant d'un nou model de recursos humans també vinculat a l'ACP.

Sumar és una societat mercantil de capital íntegrament públic i la Diputació de Girona és el soci majoritari amb el 51,1 % de les participacions. La resta es reparteix amb altres governs locals de Catalunya com els Consells Comarcals del Pla de l'Estany, La Selva, Alt Empordà, Alt Penedès i Les Garrigues, els Consorcis de Benestar Social del Gironès-Salt, Garrotxa, Ripollès i Osona, i els Ajuntament de Figueres, Llagostera i Breda.