Com a mostra del compromís de la Fundació Salut Empordà amb el Dia del Medi Ambient que se celebra avui, divendres 5 de juny, l'entitat ha dut a terme un concurs per seguir millorant les accions que ja es duen a terme.

Els guanyadors d'aquest concurs intern han estat Mon Calvache i Joan Manuel Ruiz que han presentat la mateixa idea: disposar d'un espai a la intranet de l'FSE que permeti als professionals compartir vehicle. Una eina digital que faciliti a les persones que fan un mateix trajecte puguin compartir despeses i per tant contaminar menys.

Totes i cadascuna de les propostes ajuden a l'entitat a actuar en benefici del medi ambient, aporten un punt de vista molt important, coneixedor del dia a dia de l'entitat i s'han exposat, amb una estructura de mòbil, a l'entrada de l'hospital.

Properament, es posarà en marxa el sistema de recordatori de visites de Consultes Externes per SMS, en comptes de paper. Una iniciativa que feia temps que s'estava treballant i que també han proposat diferents participants del concurs, una millora que permetrà estalviar paper i trameses per correu postal.

Per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient els usuaris l'Hospital de Dia del Centre Sociosanitari Bernat Jaume també han pintat un arbre. El dibuix de les seves mans dóna forma a les fulles de l'arbre, simbolitzant que el medi ambient és cosa de tots.

Segons els responsables de la FSE, celebren el Dia Mundial del Medi Ambient per "animar les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promoure la idea que la societat és fonamental per canviar les actituds en relació als temes ambientals; i, finalment, per impulsar una societat que asseguri a totes les nacions i persones el gaudiment d'un futur més segur i més pròsper".