Una cinquantena d´alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà del Mòdul de Cures d´Auxiliar d´Infermeria de l´Institut Alexandre Deulofeu han participat en un lipdub a l´Hospital de Figueres per celebrar la Jornada Mundial d´Higiene de Mans. El vídeo amb música d´Els Catarres ha estat gravat a l´entrada del nou edifici amb els alumnes que fan pràctiques al centre.

D´altra banda, la infermera Eva Martínez ha estat la guanyadora del concurs de fotografies amb el lema "Sense tu no hi ha seguretat, renta´t les mans!", una convocatòria que s´ha dut a terme amb els professionals de la Fundació Salut Empordà per celebrar aquest dia. Les trenta-cinc fotografies presentades a concurs i el lipdub s´han projectat en el decurs de l´acte de lliurament del premi, un àpat per a dues persones, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l´Hotel Duran de Figueres. Durant la celebració també s´ha lliurat un llibre a l´Institut Alexandre Deulofeu en agraïment a la seva implicació.

Des del 2009, el 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l´OMS. La jornada té com a finalitat conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com la població en aquesta mesura que és la més senzilla i eficaç per prevenir infeccions en atenció sanitària. Enguany, l´OMS també commemora el desè aniversari del programa "Una atenció neta és una atenció més segura 2005-2015".