Opinió

La gossada que puja

"Una nova llei de benestar animal disposa que els propietaris de gossos hauran de subscriure una pòlissa de responsabilitat civil que cobreixi els danys que les seves bestioles puguin causar a tercers"

Gos.

Gos.

Lluís Batlle

Lluís Batlle

Una nova llei de benestar animal disposa que els propietaris de gossos hauran de subscriure una pòlissa de responsabilitat civil que cobreixi els danys que les seves bestioles puguin causar a tercers. Aquesta serà una mesura obligatòria avui aplicada únicament a les races perilloses fins que el legislador ha decidit que ja era moment de socialitzar la qüestió. La nova llei se’n diu de benestar animal però la realitat és que a qui millor protegirà un cop implantada serà a aquells propietaris que hagin de tirar d’assegurança enlloc de veure compromès el seu patrimoni quan els seus gossos la facin grossa.

Amb la fal·lera que un detecta a peu de carrer a favor dels esmentats quadrúpedes i donada la gran quantitat de parelles joves que decideixen no complicar-se la vida parint humans i en el seu lloc comprar un gos com a continuador de l’estirp, entenc que els propietaris s’afanyaran a contractar les esmentades pòlisses abans que passi cap desgràcia.

Perquè als gossos se´ls estima molt i això ho sap qualsevol que hagi tingut algun cop a la vida un gos a casa. Fins i tot en ocasions mereixen millor afecte que alguns humanoides als que ens veiem obligats a aguantar Malgrat tot, una cosa és l’estima i una altra molt diferent que s´hagi de mantenir indemne el nostre animal de companyia “ui-no-sé-què-ha-passat-mira-que-mai-mossega-ni-fa-res” quan provoca accidents de transit, fa malbé mobiliari urbà o introdueix la cama d’algun ciclista o corredor amateur entre les seves poderoses i irracionals mandíbules.

Al final i com sempre les que més hi guanyen són les companyies d’assegurances que suposo que a hores d’ara, mentre es freguen les mans comptant els ingressos que percebran les seves arques, ja comencen a buscar unes bones clàusules que les permetin evitar el pagament dels futurs sinistres.

En qualsevol cas, molt a favor de mesures com aquesta. Donada la proliferació de cans entre gran part de la població i la conseqüent elevació dels riscos de tota índole, més val prevenir que curar.

Quedo a l’espera de la propera decisió legislativa consistent espero en fer cotitzar i tributar els propietaris per l’ús de recursos públics dels seus animals de companyia. Ja que no pugen catalanets ni catalanetes, almenys que l’animalada pugui fer-se càrrec de les nostres futures pensions.

Subscriu-te per seguir llegint