El dilluns 19 de desembre, a partir de les 22.35, serà 'La nit de Merlí'. Amb el desenllaç de la segona temporada de la sèrie líder dels dilluns dat i beneït, els actors de 'Merlí' es trobaran, cara a cara i en directe, amb el seu públic. En una gala presentada per Espartac Peran i Ana Boadas, on se´ls podrà veure com no se´ls ha vist mai. Els espectadors triaran quin és el seu 'Peripatètic' favorit, i es podrà veure què s´amaga darrere d´aquests personatges que tant èxit han tingut.

En un especial presentat per Espartac Peran i Ana Boadas, els alumnes i el professor de Filosofia més populars de Catalunya respondran preguntes dels fans, dels seus companys, de qui menys s´ho esperen? i, a més, mostraran unes habilitats que ningú preveia que tinguessin.

En el context d´aquesta gala, s´emetrà el documental 'Generació Merlí', i finalment es coneixeran les preferències del públic català sobre els alumnes d´aquesta classe, i es descobrirà el favorit. A més, un dels participants en aquesta votació, des de casa, guanyarà com a premi un viatge a Roma... Què més voldria algun peripatètic!

'La nit de Merlí' és una producció de TV3 amb la col·laboració d´El Terrat.

Generació Merlí

'Generació Merlí' és un programa pensat per respondre a una pregunta clau: és versemblant la sèrie 'Merlí'? Per treure´n l´entrellat, el programa dóna veu als peripatètics del món real i als seus professors. A través d´entrevistes i comentaris d´algunes de les millors escenes de la ficció, que es podran tornar a veure, s´esbossa un retrat de la generació adolescent que segueix la sèrie. Com són aquests peripatètics reals? Quins trets els poden definir com a generació? I, sobretot, coincidiran aquests trets amb els que mostren els personatges de la ficció?

Al programa, estudiants i professors de Batxillerat de diferents instituts catalans donen resposta a aquestes preguntes. Ho faran parlant obertament de temes i valors que apareixen reflectits a "Merlí", com la maduresa, l´amistat, la tolerància, la sinceritat, la llibertat sexual, l´amor, la justícia o la felicitat. Es descobrirà com són i com pensen, i en què s´assemblen i en què es diferencien dels personatges de la sèrie. I, a més, com a premi final, es podran descobrir algunes pistes sobre el futur d´un dels peripatètics de ficció.

"Generació Merlí" manté el to de la ficció i està construït íntegrament amb talls d´entrevistes reals i escenes de la sèrie. Amb un muntatge dinàmic, juga amb les rèpliques i contrarèpliques que es donen entre les seqüències televisives i les valoracions que en fan els testimonis reals. És, a la fi, un breu viatge que recupera alguns dels moments més destacats de les dues primeres temporades de la sèrie mentre descobreix com els han viscut aquells que més s´hi poden veure reflectits.