Aquest dimecres 'Cims' (La 2. 20.30h) torna a emetre el capítol on Lluís Gavaldà puja a la Serra Major del Montsant. Al cantant dels Pets no li agraden gaire les muntanyes, però accepta la proposta de l´equip del programa amb una barreja de recança i il·lusió.

Com que som a la comarca del Priorat, on, és ben sabut, es fa bon vi, no deixarem de fer un tast i també posarem a prova el paladar del Lluís. Anem a parar al celler Baronia del Montsant on tenen un vi que es diu 'Cims del Montsant'.

Fem nit al refugi Ciriac Bonet de Siurana, el darrer regne taifa que va ser reconquerit a Catalunya. Fem un cop d´ull al Salt de la Reina Mora, on diu la llegenda que la reina va saltar al buit quan els exèrcits cristians van conquerir Siurana. Encara s´hi pot veure la petjada del cavall arran del cingle.

La Serra del Montsant mostra unes parets de roca que semblen poc accessibles i que esgarrifen el Lluís Gavaldà, però hi ha uns quants passos que permeten pujar-hi amb l´ajuda d´alguns graons de ferro encastats a la roca. I és aquí on descobrim que el Lluís té vertigen. El camí, entre carrascars, alzinars i cridaneres flors d'estepa és un laberint que circula entre blocs escapats de les alçades. Suem i xerrem. En Lluís Gavaldà, que va ser pare fa uns sis anys, explica que la paternitat l´ha marcat molt i que ha estat lo millor que li ha pogut passar a la seva vida.

Val la pena veure el Lluís amb el casc posat, grimpant pel Grau dels Barrots. No les té totes, però fa un bon paper. Dins la canal i abans que acabin les dificultats trobem un moment per parlar dels Pets:'Les dificultats van ser al principi i totes provocades pel nom: Els Pets... no quedava gens bé. Portem 26 anys junts... Nosaltres som un trio... diuen que un trio dóna moltes alegries. Un grup és com un matrimoni, tens moments de tot i si no hi ha un substrat de relació d'amistat, és difícil, a vegades, entomar segons què... però tenim una sort i és que nosaltres ja érem amics des de molt abans...'.