Descobreix quin és un dels millors tortells de Catalunya, elaborat a Girona

Ha quedat finalista en un prestigiós concurs de pastissers organitzat a Barcelona

El tortell finalista.

El tortell finalista. / Instagram Casa Moner

Tapi Carreras

Un tortell elaborat per la cadena Casa Moner de Girona ha quedat finalista en el prestigiós concurs que organitza l'obra social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics.

El millor tortell clàssic de Reis de Catalunya ha estat l'elaborat per Albert Sánchez de Pastisseria Joan del Papiol (Barcelona). Els finalistes van ser Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa de Flix i Emili Llorà de Casa Moner de Girona.

Quants participants hi havia?

El concurs cada any guanya importància i en aquesta edició, celebrada a l'estació del Nord de Barcelona, i van prendre part uns quaranta concursants de tota Catalunya.

Els participants van entregar un tortell perquè el jurat fes les seves valoracions i un altre, o més d'un, per entregar-los a entitats d'ajuda social.

Qui formava part del jurat?

Hi havia dos jurats formats per professionals forners, pastissers que van degustar i valorar els tortells candidats segons estrictes criteris.

Van formar part del jurat David Pallàs, Sergi Vela, Julio Enrique (guanyador del concurs l'any passat), Enrique Medina, Pere Fábregà, Manel Corbalán i Andrés Albite.

Què valorava el jurat?

Entre altres aspectes, el jurat valorava els següents punts: pes, aspecte exterior, decoració, estructura i qualitat del brioix, qualitat del massapà, aroma, sabor i Estructura a la boca.