Si ets amant de les pizzes i t’agrada cuinar tot el que menges, et donem uns trucs perquè aconsegueixis una massa de pizza deliciosa i cruixent amb aquesta senzilla recepta. En primer lloc, cal tenir en compte que és recomanable utilitzar una farina especial que pots trobar a la fleca i es diu farina de força.

Elaboració

Es posen uns 125 grams de farina en una font, fent un forat al centre, on es tira el llevat. A continuació, s’afegeix una mica d’aigua o de llet -temperada- per obtenir una massa elàstica. Aquesta massa s’empolvora amb una mica de farina, es tapa amb un drap i es deixa fermentar en un lloc temperat durant uns 15 o 20 minuts. La primera fermentació finalitza quan la massa té esquerdes. Llavors, amb una cullera gran de fusta, es torna a pastar amb 125 grams de farina més, la resta d’aigua o llet i la sal. Se segueix treballant fins que es desprengui de les parets de la font, i llavors es torna a escampar farina, cobrint-la de nou amb un drap. La massa es deixa fermentar fins que hagi doblat el seu volum.

Ingredients

  • Farina de força. 300 grams.
  • Llet o aigua. 1 got.
  • Llevat en pols. 30 grams.
  • Sal. una culleradeta.
  • Consell: Per regla general, una tassa i mitja de farina ens dona per fer una pizza d’escorça fina d’uns 40 cm de diàmetre.