L'estil de vida dels més joves ha variat molt en els últims anys. L'esport i la vida sana són ara la religió dels coneguts com 'millennials'. Enrere queda la imatge de joves atipant-se d'hamburgueses, pizzes i menjar ràpid. Avui dia, els joves busquen menjar bé. Valoren el producte i la creativitat.

La societat moderna intercultural permet provar menjars d'altres parts del món. Busquen aliments naturals, exòtics i amb múltiples propietats. Una dieta sana repleta de 'superaliments', aliments d'alt valor nutricional que els fa molt interessants des del punt de vista de la salut per la seva alta concentració d'antioxidants, greixos saludables o vitamines.

Descobreix els cinc 'superaliments' que no falten en la dieta dels ''millennials' i que hauries d'incloure en la teva:

1. Quinoa

Es tracta d'un dels aliments més complets que existeixen degut a les seves excel·lents propietats nutricionals. Posseeix vuit aminoàcids essencials per a l'ésser humà. Conté un excepcional equilibri de proteïnes, fibra, greixos no saturats, minerals (ferro, calci i fòsfor) i vitaminas. És ideal per a celíacs, diabètics, vegetarians, esportistes, nens i embarassades. També ajuda a aprimar-se, reduir el colesterol o el restrenyiment. A més, el cuinat d'aquest cereal és molt senzill, es cuina com l'arròs. S'agrega aigua, es deixa bullir i es va reduint la temperatura. Es deixa fins que l'aigua s'evapori i la quinoa estigui suau. Ja només queda deixar reposar 5 minuts i llest.

La quinoa pot afegir-se a sopes, utilitzar-se com a cereals o pasta, afegir a l'amanida, als sucs, als purés. És tot un 'superaliment' per les seves propietats i les seves múltiples maneres de consum.

2. Xia

Les llavors de xia estan de moda. Les celebrities parlen d'aquest 'superaliment' que està arribant a tots els racons del món. Estan repletes de vitamines, minerals i àcids grassos que ajuden al nostre cos a combatre els greixos. Lliures de gluten, amb Omega 3, fibra i antioxidants. Ajuda a controlar els antulls i és una gran font de Omega 3, calci, ferro, proteïnes i potassi. Conté fins a cinc vegades més calci que la llet i dues vegades més potassi que els plàtans. Les llavors de xia es poden incorporar a qualsevol menjar sense variar el seu sabor; als purés, sopes, amanides, iogurts, cereals i fins i tot als pastissos.

3. Kale

Et sona aquest aliment? Encara que no ho creguis és la col de cabdell de tota la vida. Als Estats Units rep el nom de kale. Es tracta d'un producte versàtil, nutritiu i baix en greixos saturats. El kale o col de cabdell té un alt contingut en fibra, àcid fólico, proteïna, ferro, magnesi, fòsfor, calci, potassi, magnesi i múltiples vitamines. A més, conté una baixa aportació calòrica.

Pot consumir-se de diverses formes. Crua en amanida, juntament amb altres verdures, en forma de suc amb altres vegetals i fruites o cuita.

4. Seitan

Un aliment proteic de fàcil digestió i que la majoria de persones toleren. El seitan és baix en calories i en greixos. És molt beneficiós en casos d'anèmia o intolerància als làctics pel seu alt contingut en ferro i calci. Es pot consumir i cuinar de la mateixa forma que la carn de boví.

5. Tofu

El tofu és un derivat de la soja. És un aliment essencial en la cuina japonesa per la seva varietat de cuinat i la gran aportació de proteïnes que suposa. És dels pocs aliments proteics que conté, a l'hora, molt calci. Per al seu consum hem de coure-ho uns 10 minuts.

El seu alt contingut en calci ho converteix en un aliment ideal per a les persones amb problemes d'ossos. A més, millora la circulació, ajuda a prevenir el càncer, s'usa en dietes d'aprimament i pot ser consumit per intolerants a la lactosa.