La ruta gastronòmica empordanesa -organitzada per la Cuina del Vent, La Cuina de l'Empordanet i la DO Empordà- continua els Sopars Maridats aquest divendres, 19 de maig, amb dues noves propostes, que confirmen l'alta participació. En aquesta ocasió, hi haurà un doblet per llepar-se els dits. Una de les novetats és que els Sopars Maridats tornen a la ciutat de Figueres, concretament al restaurant Can Jeroni, que maridarà els seus plats amb els vins del celler Vinyes dels Aspres de Cantallops. Mentrestant, al Baix Empordà, el celler Espelt de Vilajuïga maridarà el menú del restaurant Mas dels Arcs de Palamós.

El paisatge a taula

Els Sopars Maridats són una invitació a gaudir de la gastronomia en un sentit total. Un binomi format per un cuiner i un cellerer que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que conformen el menú. Enguany es duran a terme un total de 31 sopars de la mà de professionals que portaran el paisatge empordanès a taula.

La marca de garantia Productes de l'Empordà és gestionada pels consells comarcals del Baix i de l'Alt Empordà. Les condicions que hauran de complir els productes que gaudeixin de la marca de garantia és presentar una garantia de qualitat, segons un reglament d'ús específic per a cada producte adherit a la marca; ser produïts o elaborats de la forma típica de l'Empordà; tenir un volum de producció suficient de manera que es puguin trobar correntment en el mercat català i que, com a mínim, puguin respondre a una demanda permanent als municipis de l'Empordà.

Els productes que recull la marca de garantia són l'arròs de Pals, la botifarra dolça, els ­bru­nyols de l'Empordà, la ceba de Figueres, la poma de relleno de Vilabertran, el recuit i la gamba de Palamós.