Aquest dissabte i diumenge se celebra a Llançà la Fira del Mar i de l´Escamarlà. Aquesta activitat coorganitzada per l´Àrea de Comerç del consistori llançanenc, l´Associació de Comerciants de Llançà, el col·lectiu Sabors Catalans i amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i la Colla del Ranxo, té l´objectiu "d´oferir un cap de setmana ple d´activitats relacionades amb el mar i al mateix temps promocionar el producte local", assenyala el tècnic de l´àrea de turisme de l´Ajuntament, Philippe Verdot.

Al passeig Marítim hi haurà parades i tallers artesanals durant tot el dia. A més, tindran lloc diversos espectacles d´animació itinerants (cercavila, contes, tallers infantils, inflables d´aigua, etc.), visites guiades i un munt d´activitats nàutiques (caiac, windsurf, paddelsurf, barca, etc.

Amb degustació de vi

Destaca, un any més, la degustació de l´Escamarlà de Llançà, que té lloc aquest dissabte a partir de les 19.30 i que anirà acompanyada d´una degustació de vins de la DO Empordà i de música mediterrània amb aires de jazz a càrrec d´Equinox Jazz Project. Aquesta activitat pretén promoure la marca Escamarlà de Llançà, creada per la Confraria de Pescadors de Llançà amb l´objectiu de potenciar un excel·lent producte de qualitat i de proximitat. Tot seguit, el grup llançanenc Nits de Taballera clourà la nit amb una cantada d´havaneres.

Tapetes variades de peix

La principal novetat d´enguany serà l´activitat de diumenge al vespre, en què es podran degustar tapetes variades de peix fresc de Llançà elaborades per Pescaturisme Port de Llançà i ­acompanyades una vegada més del vi de la DO Empordà i cançons de taverna a càrrec de Ballaveus.