La inauguració de la quarta edició dels tastets surrealistes es farà aquest dijous a les 19.00 hores, a la plaça Gala Salvador Dalí, "perquè sigui un acte obert a la ciutat i tothom pugui degustar els tastets dels locals participants", va destacar en la presentació d´aquesta nova edició el regidor de Fires i Mercats Jordi Masquef. Fins al 9 de juliol 24 restaurants de Figueres i dels voltants oferiran la seva cuina inspirada en Dalí. Cada establiment oferirà sis tastets, acompanyats del maridatge de la cervesa Inedit Damm, amb preus que oscil·len entre els 12 i els 20 euros.

Aquesta proposta, organitzada amb l´Ajuntament de Figueres i amb el patrocini de cervesa Damm i la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí, no només ha evolucionat al llarg dels últims anys, sinó que s´ha ampliat fins a un mes de durada i ha guanyat en qualitat, va assegurar el president de Comerç Figueres, Lluís de Anguera, mentre que l´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va destacar com la proposta va encaminada a crear "marca de ciutat". Després de l´èxit de l´edició anterior, amb uns 4.300 menús servits, aquesta proposta segueix amb el missatge i la voluntat de descobrir la gastronomia més surrealista a la capital de l´Alt Empordà.

A més de l´oferta culinària, "s´ha organitzat un ampli programa d´activitats paral·leles que faran bullir la ciutat" va destacar Masquef: el 22è Festival de Jazz, la tercera edició Festival Internacional de Dansa Agitart, la revetlla de Sant Pere, una exposició o la inauguració de la nova oficina de turisme a la Casa Empordà. També el dia 17 es presenta el llançament de l´Empordà Card que estableix vincles entre Figueres i comarca.

Marta Felip va apuntar com "aquesta ruta és un reflex de la revolució gastronòmica que està vivint Figueres en els darrers quatre anys, i de la implicació del sector de l´hostaleria participant en iniciatives conjuntes de promoció de la ciutat. Durant un mes, els figuerencs, i també els visitants d´arreu, podran comprovar el bon nivell, la diversitat i la qualitat de l´oferta gastronòmica de la ciutat".

Amb motiu d´aquesta quarta edició, s´ha editat un llibret amb la informació de cada establiment amb el seu menú de tapes, el preu i la seva localització en el mapa, i també s´ha creat una aplicació a Gastronosfera. Els restaurants participants són: Bon Retorn, Cal Músic, Càlid Cafè, Can Jordi, Can Modest, Coordenades, Duran, Dynamic, El Motel, El Pati, El Vermut, Granada Vins, La Queixalada, La Quinta Forca, Lizarran, Mas Pau, Mesón Asador Castell 4, Montserrat, Nou Continental, Nou Imperial, Nou Saboya, Sidreria Xots, Transit, 100 Montaditos.