Ara que ja estem en època de bolets, parlaré de dos fongs molt apreciats pels boletaires, els rossinyols i els ous de reig, i de quina és la millora manera de conservar-los

Els rossinyols tenen uns textura especial i molt gust de bolet. És un bolet que necessita poca cocció i que combina molt bé amb tot. Els rossinyols no es poden conservar crus. Un cop ben nets, és convenient escaldar-los lleugerament i congelar-los envasats al buit prèviament o en bosses termosegellades.

Per la seva banda, l´ou de reig té una forma molt curiosa, una mena de cap que surt de l´esponja. És un dels bolets més preuats per menjar crus. Una bona manera de degustar-lo és fent un carpaccio d´ous de reig amb oli d´oliva verge extra i un polsim de sal.

La millor manera de conservar els ous de reig és entre draps, nets i ben secs, sobretot sense gens d´aigua, i a la nevera. Aquesta aversió que tenen els ous de reig a l´aigua fa que no els trobem mai en llocs obacs o molt humits i poques vegades per sobre dels 1.000 metres d´altitud. El secret per a la seva bona conservació, doncs, és no passar-los mai per aigua a l´hora de netejar-los, ja que es farien malbé.