Onze anys després d'haver-la vist a 'Nine', Sophia Loren torna al cinema, i ho fa de la mà del seu fill Edoardo Ponti amb un projecte amb el qual podria batre tot un rècord. La gran dama del cel·luloide italià s'ha tornat a posar sota la direcció del seu fill Edoardo, el petit dels dos que va tenir amb el productor Carlo Ponti, per protagonitzar 'La vida por delante', cinta que explica la història d'una ex-prostituta i supervivent a Auschwitz (a la qual dóna vida Sophia), que es guanya la vida cuidant als fills de les seves companyes de professió.

El tàndem que van formar mare i fill fa sis anys no degué de funcionar gens malament i per això han repetit en aquesta ocasió. Sophia ja va treballar sota les directrius d'Edoardo a 'Voce Umana' l'any 2014, un curtmetratge que recull la mateixa història que narra aquest any Pedro Almodóvar a 'La voz humana', amb Tilda Swinton com a nova noia Almodóvar.

Si l'última vegada que vam veure Sophia Loren a la pantalla apareixia al costat de grans actrius com Nicole Kidman, Penélope Cruz i Marion Cotillard, a 'La vida por delante' ho fa al costat de l'espanyola Abril Zamora, a la qual vist en la sèrie 'Vis a vis'. Juntes aborden una història d'amistat que ensenya el valor de la família que triem, en què l'emoció que han posat les dues actrius traspassa la pantalla.

A més de commoure l'espectador, amb aquest nou projecte cinematogràfic, Sophia Loren podria convertir-se en l'actriu de més edat (86 anys) nominada l'Oscar a millor actriu, ja que, a ulls de tota crítica cinematogràfica, el paper l'ha brodat i ens deixa un gran regal amb la seva actuació.

Sens dubte un colofó ??per a una consolidada carrera interpretativa. Al costat de Carlo Ponti, amb el qual va estar casada des de 1966 fins a 2007 - any en què va morir el productor-, i el director Vittoria De Sica, Sophia Loren, va formar el 'great team' dels anys 60. Gràcies a ells, en la història de cinema tenim títols com com 'Matrimonio a la italiana', 'Dos mujers', 'Ayer, hoy y mañana'.