Un any després de 'Café Society', Woody Allen torna a la gran pantalla amb una nova pel·lícula: 'Wonder Wheel', que a Catalunya s'estrena doblada i subtitulada en català i que tracta sobre les vides creuades entre quatre persones en un parc d'atraccions. Un altre gran director que torna amb nova cinta és Alexander Payne, pare de destacades pel·lícules com 'Entre copas', 'Nebraska' o 'Los descendientes', que estrena 'Una vida a lo grande'. Héctor Faver és el director del documental català 'Lesa Humanitat' sobre la memòria històrica, narrat per l'actor Eduard Fernández, que arriba a la gran pantalla en una setmana on també destaca la segona part del clàssic 'Jumanji' i la russa 'Demasiado cerca (Tesnota)', que va guanyar el premi FIPRESCI el passat Festival de Cannes.

La nova pel·lícula de Woody Allen està protagonitzada per Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple i James Belushi. 'Wonder Wheel' és un drama que se situa als anys 50 a Nova York i que tracta sobre les vides de quatre personatges que s'entrecreuen al mig d'un parc d'atraccions de Coney Island.

'Lesa Humanitat'

Héctor Faver és el director del documental català 'Lesa Humanitat', que vol "donar veu i visibilitat a les víctimes del franquisme, recollir els seus testimonis, acabar amb la indiferència de bona part de la societat i restituir el seu dret a la memòria i a la justícia". Un documental, produït per Vargtimmen Films i Aureal Theorem, sense ànim de lucre sobre memòria històrica i justícia universal. El film, narrat per Eduard Fernández, compta amb entrevistes a Chato Galante, Baltasar Garzón, Soledad Luque, Gerardo Pisarello, Emilio Silva, Carlos Slepoy i Joan Tardà.

'Demasiado cerca (Tesnota)'

Un dels altres noms destacats d'aquesta setmana és la russa 'Demasiado cerca (Tesnota)', que va guanyar el premi FIPRESCI el passat Festival de Cannes, on va competir a la secció 'Un certain regard'. Al Festival de Sant Sebastià, la protagonista Darya Zhovner va aconseguir una menció especial.

Dirigida pel debutant Kantemir Balagov i apadrinada per Aleksandr Sokúrov, 'Demasiado cerca' se situa a l'any 1998 a Nalchik Rússia. Ilana, de 24 anys, treballa al garatge del seu pare per ajudar-lo a arribar a final de mes. Una nit els seus familiars i amics es reuneixen per a celebrar el compromís de boda del seu germà petit, David. Després de la celebració, David i la seva futura esposa desapareixen i al matí següent la família rep una nota de segrest demanant un rescat. Desesperats, Ilana i la seva família decideixen buscar ajuda al seu voltant.

'Una vida a lo grande'

Alexander Payne torna a la gran pantalla amb 'Una vida a lo grande' protagonitzada per Matt Damon. El film té com a protagonista a Paul Safranek (Matt Damon), un home corrent d'Omaha, que, junt amb la seva dona Audrey (Kristen Wiig), somien amb una vida millor. En un moment en el qual el món s'enfronta a una crisi de superpoblació, els científics descobreixen una solució radical que permetrà reduir a les persones. La població no tarda en descobrir que els diners donen molt més de si en un món a escala reduïda. Paul i Audrey decideixen córrer el risc de sotmetre's al controvertit tractament i embarcar-se en una aventura que canviarà les seves vides.

'Ferdinand'

Aquesta setmana també s'estrena el film d'animació digital nord-americà 'Ferdinand' del director Carlos Saldanha. En aquesta història i després que el confonguin amb una perillosa bèstia, Ferdinand és capturat i apartat de la seva llar. Tot i això, està decidit a tornar amb la seva família i s'uneix a un equip d'inadaptats amb els que viurà grans aventures.

'La cena'

La pel·lícula 'La cena' té lloc en un restaurant de luxe, un sopar a primera vista diplomàtic entre dues parelles adultes. A mesura que van acabant els seus plats, els comensals perden les seves inhibicions i modals amb el la finalitat de salvaguardar la innocència dels seus respectius fills acusats d'un greu delicte. Els secrets i les revelacions dels presents desembocaran en un acte inesperat que sacsejarà les seves vides. Richard Gere, Laura Linney, Rebecca Hall i Steve Coogan són els actors protagonistes de l'adaptació cinematogràfica del bestseller de Herman Koch 'La cena' i dirigida en aquest cas per Oren Moverman.

'Jumanji: Bienvenidos a la Jungla'

Aquesta setmana també s'estrena la segona part del clàssic dels 90 'Jumanji'. La pel·lícula 'Jumanji: Bienvenidos a la Jungla' està dirigida per Jake Kasdan i protagonitzada per Dwayne Johnson, Kevin Hart, Nick Jonas, Karen Gillan i Jack Black. En aquest nou film, quatre companys d'institut descobreixen una vella videoconsola amb el joc Jumanji però quan comencen a jugar-hi es veuen transformats en els avatars que havien escollit. I descobreixen que no només estan jugant a Jumanji, sinó que també hauran de sobreviure en ell. Per a superar el joc i tornar al món real hauran d'embarcar-se en una perillosa aventura i descobriran què va deixar Alan Parrish fa 20 anys.

'Columbus'

La pel·lícula 'Columbus' dirigida per Kogonada tracta sobre un famós arquitecte que emmalalteix de cop i volta i el seu fill, Jin, es troba a Columbus, Indiana. Allí comença la seva amistat amb Casey, una noia intel·ligent i aficionada a l'arquitectura que treballa a la biblioteca de la ciutat.