A càrrec de Víctor Pérez Armero

En aquest taller es compartirant pràctiques metodològiques que Víctor Pérez ha utilitzat per generar el material de l’espectacle "Rel i Grapa", que es podrà veure el divendres 15 de desembre, a les 20 h al Teatre L'Ateneu de Celrà.

'Entrarem en moviment amb la idea d'activar l'arxiu personal de cada una, treballant des de la memòria física de les danses que ens han travessat i recuperant aquests materials per revisitar-los des del cos que tenim avui en dia. Dins de l’espai de laboratori buscarem crear un diàleg entre les experiències passades de cada una i la situació de present en què la investigació tindrà lloc, posant atenció i donant espai a les sensacions i emocions que en sorgeixin per tal d’incorporar-les també com material coreogràfic'.

A Rel i Grapa la dansa situa el cos al llindar entre tradició i modernitat en un intent d'entreteixir memòries en l'expressió del present. La música, tocada en viu, és el detonant d'una dansa on la transformació és clau. Juntes proposen un diàleg entre elements tradicionals i contemporanis, reinventant l'expressió de l'arrel en l’actualitat.

Victor Pérez Armero

S'identifica com a ballarí i intèrpret ja que la seva principal pràctica professional es basa en la col·laboració directa amb coreògrafes, i és en aquest context on explora la creativitat i l'artesania del moviment. Al gener de 2023 torna a Barcelona per centrar-se en la seva investigació, dislocant aquesta identitat. La creació resultant "Rel i Grapa" s’ha estrenat a Fira Mediterrània 2023.

Format en dansa contemporània i arts escèniques a PARTS (Bèlgica) tot i que es va iniciar a través de la dansa d’arrel i la cultura popular. Ha treballat amb artistes internacionals com Renan Martins, Anneleen Keppens, Albert Quesada, Eleanor Bauer, Alma Söderberg, Deborah Hay, Jeanine Durning, Jefta Van Dinther i Pere Faura entre d'altres, així com amb les companyies Hiatus / Daniel Linehan (Bèlgica) i Cullberg (Suècia).Té interès en abordar la pràctica del moviment com una oportunitat per anar més enllà de les estructures tradicionals i incloure nocions d'ecologia queer; pensant i practicant la dansa com un recurs per desafiar estàndards normatius.