Playmodes & Quartet Brossa

Nit d’avantguardes sonores: una experiència vivencial amb el concert multimèdia Forms de Playmodes & Quartet Brossa i la proposta immersiva Estornells de Xavi Lloses

Un concert multimèdia en directe per a quartet de corda, música electrònica i projeccions panoràmiques, basat en la idea de "sonificació de la imatge". Els músics interpretaran en directe un seguit de partitures gràfiques que al seu torn construeixen l’escenografia visual, oferint al públic l’experiència de poder anticipar-se a la "música que vindrà". Aquestes partitures gràfiques, juntament amb els espectrogrames que construeixen la capa de música electrònica de la peça, s’han creat mitjançant eines de programari desenvolupades pel compositor. El resultat és una actuació única que combina música, ciència, art i tecnologia, amb una música en equilibri entre l’enfocament avantguardista, atonal i experimental de la música acadèmica del segle XX amb les troballes emocionals i expressives de la música electrònica urbana actual.

Xavi Lloses

Com estornells al vol, aquesta experiència sonora immersiva mitjançant els smartphones, posa a escena 40 altaveus en moviment que realitzen coreografies imprevistes submergides en paisatges sonors sorprenents. En un espai diàfan sense obstacles i amb llum tènue, cada espectador rebrà missatges i instruccions tant de moviment col·lectiu com individual, de manera que la coreografia acompanyarà i potenciarà l’escola de diferents episodis sonors. Una quadrifonia i un subgreu independents dialogaran amb els 40 altaveus en moviment i tots els participants enmig d’una experiència trencadora i singular.

Quartet Brossa: . Aleix Puig, violí. Pere Bartolomé, violí. Imma Lluch, viola. Marçal Ayats, violoncel. Santi Vilanova (Playmodes), composició. . Xavi Lloses, música i direcció artística. Andreu Fàbregas, disseny lumínic. Ricard Alsina, programació webapp (Giggin)