Festival Mirades 2023

La meva filla gran va néixer amb una síndrome rara. Una part d’informació del seu cromosoma 5 es va perdre, provocant-li discapacitat intel·lectual. Aquesta anomalia, que succeeix per casualitat, em fa reflexionar sobre el que és aleatori i imprevisible, i com l’atzar repercuteix en les nostres existències. A través d’intervencions artístiques col·laboratives amb ella, ara adolescent, despleguem un vocabulari visual i desglossem símbols tradicionalment associats a la família i la pèrdua. Construïm imaginaris que poden ser mentals, però també físics. Ens fixem en petits detalls aparentment insignificants i hi intervenim amb pintura i pigment. Les imatges finals han viatjat de les seves mans a les meves i viceversa, en un acte de confiança mútua.

Lisa Pram. Rudkøbing (Dinamarca), 1974. Fotògrafa nascuda a la petita illa de Langeland que viu i treballa a Barcelona. La seva pràctica artística es mou entre la fotografia, l’escultura i la pintura, explorant els materials amb els quals treballa. Llum, color, textura i reflexos plasmen la seva constant recerca de la bellesa.

Recentment, ha exposat al PhMuseum, el FineArt d’Igualada i el Festival Internacional de Fotografia de Hèlsinki. El seu treball ha estat premiat als Worldwide Photography Gala Awards (2022, EUA) i al Julia Margaret Cameron Award (2021, EUA), quedant també finalista del Gomma Photography Grant (2022, GBR).