Descripció

En aquesta conferència Esther Paniagua qüestiona què passaria si un dia ens llevem sense internet i l’impacte que podria tenir en les nostres vides. La ponent aprofundirà en temes com la dependència d’internet i la fragilitat del sistema: riscos en línia, privacitat, desinformació, addicció i economia de l’atenció. I demostrarà que el nostre món està mediat per la intel·ligència artificial i els algoritmes.

Esther Paniagua (Madrid, 1986) és periodista independent en mitjans nacionals i internacionals i autora especialitzada en ciència, tecnologia i ciberseguretat. Ha estat reconeguda com una de les millors escriptores científiques d’Europa, entre múltiples premis periodístics, i ha estat escollida diverses vegades com una de les "Top 100 Dones Líders d’Espanya" i de les "100 Persones més creatives en els negocis" per la revista Forbes. També ha rebut l’Inspire Award a la "Tasca divulgativa sobre la Intel·ligència Artificial i el seu impacte en la societat" i ha estat "LinkedIn Top Voice en Tecnologia i Innovació".

El seu llibre Error 404. ¿Preparados para un mundo sin internet? s’ha traduït a sis llengües i forma part de la bibliografia acadèmica en universitats espanyoles i europees.