Conferència «Els Geoparcs Mundials de la UNESCO a Catalunya», amb Ferran Climent

Cicle de conferències UNESCO i Sostenibilitat

Xerrada «Els Geoparcs Mundials de la UNESCO a Catalunya» a càrrec de Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, membre del Comitè de Coordinació de la Xarxa de Geoparcs Europeus, i des del 2017, avaluador de Geoparcs Mundials de la UNESCO.

Presentació a càrrec de Xavier Gassiot, geòleg i membre d'Amics de la UNESCO de Girona.

SINOPSI:

Els Geoparcs Mundials de la UNESCO són àrees geogràfiques, clarament delimitades i unificades, on es gestionen espais geològics i paisatges de rellevància internacional, sota un concepte holístic de conservació, educació i desenvolupament sostenible. Un Geoparc Mundial de la UNESCO utilitza aquest patrimoni geològic, en connexió amb la resta d'aspectes naturals i culturals que defineixen el territori, per potenciar el coneixement i la difusió d'aquells temes que afecten la societat com ara els relacionats amb l'ús sostenible dels recursos naturals, la mitigació dels efectes del canvi climàtic i la reducció dels riscos conseqüència dels desastres naturals.

La creació del Programa Internacional de Ciències de la Terra i Geoparcs de la UNESCO, el novembre de 2015, garanteix la qualitat del projecte i un gran retorn potencial cap a la societat.

Aula A