El teatre, la màgia i la música animen la festa de Cabanes

La companyia La Gamberra obre la celebració amb la representació l’obra «Federico en casa de Frasquita» divendres a la Sala de Ball

Els components de La Chatta Orquestra, formació que tancarà la festa amb concert i ball. | LA CHATTA ORQUESTRA

Els components de La Chatta Orquestra, formació que tancarà la festa amb concert i ball. | LA CHATTA ORQUESTRA / REDACCIÓ. CABANES

Emporda.info

Els veïns de Cabanes celebren la festa major de Sant Vicenç, des d’aquest divendres 26 i fins diumenge 28 de gener. Ho fan amb un programa pensat per a tots els públics i on les arts escèniques tenen protagonisme. Així, la companyia La Gamberra ha estat convidada a obrir els actes aquest divendres amb la representació del seu darrer muntatge, Federico en casa de Frasquita, un viatge a l’univers del poeta Federico García Lorca. L’escenificació es fa a la Sala de Ball a partir de les nou del vespre.

El gruix de les activitats, però, tindrà lloc el cap de setmana. Així, a primera hora de la tarda, a dos quarts de sis, el mag Fèlix Brunet ocuparà l’escenari de la Sala de Ball amb l’espectacle que ha batejat amb el nom d’Increïble. La festa es reprendrà després de sopar, a partir de dos quarts de dotze de la nit, amb la celebració de la Nit Jove, molt pensada per a les joves generacions i que anirà a càrrec de DS Dj’s.

La jornada més tradicional serà diumenge. A les onze del matí tindrà lloc l’habitual missa solemne en honor al patró sant Vicenç. L’ofici tindrà l’al·licient afegit que gaudirà de l’acompanyament musical de la cobla Genisenca. De fet, aquesta mateixa formació serà l’encarregada de la interpretació de diverses sardanes a la sortida de l’ofici, una proposta que es farà a la plaça de l’Ajuntament.

La festa major, organitzada per l’Ajuntament de Cabanes, es tancarà diumenge a partir de les sis de la tarda, novament a la Sala de Ball. En aquest espai, obert a tothom, tindrà lloc, inicialment, un concert a càrrec de La Chatta Orquestra. El grup clourà la celebració amb un ball de fi de festa.