La rebuda dels Reis Mags a Vilafant comptarà amb un espai inclusiu per a persones amb diversitat funcional

A la tarda, Ses Majestats desfilaran en una cavalcada que recorrerà els tres nuclis i que comptarà amb la participació de 70 patges

Cavalcada de Reis de Vilafant de l'any passat.

Cavalcada de Reis de Vilafant de l'any passat. / Ajuntament de Vilafant

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Vilafant ja ho té tot a punt per rebre Ses Majestats, els reis Mags d'Orient, aquest divendres 5 de gener. Una recepció que enguany incorpora una novetat: un espai inclusiu per a persones amb diversitat funcional, com pot ser mobilitat reduïda o alta sensibilitat a les situacions de soroll. Tindrà lloc a partir de les 19.40 hores i s'habilitarà a l'interior del Pavelló Municipal Joel González. "Volem que tots els nens puguin gaudir d'aquest dia tan especial de l'any, per això enguany impulsem aquesta iniciativa", apunta Rebeca López, regidora de Festes.

La rebuda dels Reis d'Orient a Vilafant, però, començarà al matí, a les 11, quan s'iniciarà el Passatge Màgic, que s'allargarà fins a les 14.30 hores. Tindrà lloc a l'entrada del Pavelló Municipal i ha estat ideat per l'Espai Jove i la regidoria de Joventut. "Serà un espai on es faran representacions nadalenques dinamitzades. La intenció és despertar la il·lusió dels més petits", diu Rebeca López.

També a la tarda, a les 17 hores, es farà la representació del pessebre i de l'establia vivent. Com a novetat, aquest any es repartirà caldo Aneto als assistents. I una hora més tard, sortirà en comitiva la Cavalcada de Reis, que comptarà amb la participació d'una setantena de patges. El punt de partida serà l'escola Sol i Vent, i "enguany passarà pels tres nuclis el poble fent una parada a cadascun d'ells fins a arribar al Pavelló, cap a les 19.45 hores", segons explica López.

Mentrestant, a l'equipament municipal, Albert Show presentarà un espectacle "totalment dinàmic i participatiu" on els nens seran els protagonistes i que servirà per esperar a Ses Majestats. Un cop arribin, l'alcaldessa, Montse de la Llave, els rebrà per entregar-los la clau de Vilafant. Per acabar, els Reis rebran a tots els infants que els vulguin saludar.