Roses

Quevedo és la primera confirmació del Festival Mediterranea de Roses

L'organització ha hagut d'avançar la data d'aquesta edició al 5 d'agost per la falta de disponibilitat dels artistes previstos

Quevedo.

Quevedo. / EFE

Emporda.info

El festival Mediterranea de Roses ha anunciat que Quevedo és la primera confirmació del cartell per a l'edició d'aquest any. L'esdeveniment dedicat a la música electrònica i urbana anirà anunciant els següents artistes convidats durant les properes setmanes. El canari, el primer artista espanyol que ha aconseguit ser el número u global en les reproduccions d'Spotify, ha presentat fa poc el seu primer treball d'estudi Donde quiero estar.

El festival Mediterranea torna a repetir el format a la Ciutadella però canvia la data. Segons l'organització, la baixa disponibilitat d'artistes "de la talla del Mediterranea" per a la primera data prevista han fet avançar la celebració del festival al 5 d'agost.

El format continuarà sent el mateix, una cinquantena d'artistes dividits en quatre escenaris a l'icònic espai de la Ciutadella de Roses. Després de vuit anys, el festival continua creixent. Tot i l'aturada per la pandèmia, l'any passat van recuperar el potencial que esperaven i per aquest 2023 preveuen fer una edició memorable on prometen portar artistes de renom internacional.

Les entrades per assistir a l'actuació de Quevedo i a tota la programació ja estan a la venda. Fins ara s'han esgotat tres fases de preus promocionals. El passat mes de novembre van sortir les 300 primeres entrades de pre-venda i en tan sols una hora es van esgotar. L'organització va cedir a la pressió popular d'obrir tot seguit una segona ronda que també van acabar-se ràpidament. En 24 hores van vendre mil entrades.

4 escenaris, programació multi-generacional

Narcís Castellà, director del Mediterranea, ha destacat "el creixement exponencial que està assolint el festival amb cada nova edició, fins al punt que enguany hem augmentat l’aforament a les 15.000 persones". Un dels punts forts del festival és la seva programació variada, que abasta un ventall molt ampli de públic, creuant generacions per unir a diferents col·lectius a través de la música: "aquesta és una de les propostes de valor del Mediterranea - ha afirmat Castellà-, fer confluir en un mateix festival, a través de la proposta de quatre escenaris diferents, un públic heterogeni i transversal, que a més aplegarà a públic local, de tot Catalunya, i pel que estem veient per la venda d’entrades, també de fora". 

La present edició comptarà amb el Vibra Stage, amb els estils més frescos, com ara el Reggaeton, Trap i altres estils de música urbana i amb noms com Quevedo o Saiko, destinat al públic més jove del festival. NER Stage serà l’escenari encarregat d’atraure aquell públic seguidor dels estils de música electrònica més energètics. NER, la marca darrere de la programació d’aquest escenari, porta una llarga trajectòria, havent organitzat esdeveniments per tot Catalunya i, fins i tot Madrid, esgotant totes les entrades edició rere edició. 

Remember Stage és l’escenari per al públic més madur. Acollirà els millors artistes de la música electrònica de ball dels 90’s i 00’s. Per últim, D-Konnect Stage, és el punt de reunió de tots aquells seguidors del Techno i variants. Comptarà amb artistes internacionals com ara Cristobal Pesce o Stan Christ, entre d’altres.

Per part de l’Ajuntament, el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, ha mostrat la satisfacció per l’oferta que Mediterranea Festival aporta a Roses, "amb una proposta diferenciadora que s’obre a nous públics i que suposa una importantíssima projecció del municipi." En la mateixa línia, Joan Plana, alcalde de Roses, ha valorat molt positivament "la col·laboració i aliança generada entre el festival i el municipi, gràcies a la qual Roses ofereix a la gent jove una alternativa d’oci molt atractiva, amb figures de primera línia del panorama musical, enfortint també la imatge de Roses pel gran ressò que el festival té arreu".