Figueres celebrarà la segona edició de la Fira Transfronterera d'Editorials Independents (FiTEI) el proper dia 12 de novembre a la Rambla de Figueres.

Aquesta fira pretén ser una festa del llibre. La festa inclourà parades amb venda de llibres a la Rambla, amb les principals editorials de l'Empordà, de la Catalunya Nord i de les comarques gironines, a més d'un complet programa d'activitats.

La regidora de Fires, Ester Marcos, ha explicat que aquesta és "una aposta per a les editorials independents, per donar-los visibilitat. Aquesta segona edició es consolida i s'amplien el nombre d'expositors i d'activitats que tindran lloc durant tot el dia, amb un nou emplaçament com és la Rambla". 

Programació

11 h - Inauguració amb Jaume Torrent, membre de l'organització de la 2a FiTEI; Ester Marcos, regidora de comerç, fires i mercats; Agnès Lladó, alcaldessa; Núria Esponellà, escriptora i pregonera de la 2a FiTEI.

11:30 h – Presentació d'Els gegants del Mesozoic. Dinosaures a Catalunya, de M. Mercè Cuartiella (text) i Carles Arbat (il·lustració) per públic infantil, a càrrec de M. Mercè Cuartiella.

12 h – Presentació de L’avi Carmelo, de Dani Torrent, a càrrec de l'autor, il·lustrador i autor del cartell de la fira.

12:30 h – Tast de lletres amb vi conduïda per Josep Mª Dacosta i Oriol Puig.

13:15 h – Presentació d'Un estiu al Delta, de Pilar Garriga, narrativa juvenil, a càrrec de l'autora.

17 h – Presentació Cuaderno de vida in Perfecta, de Raquel Tasa, poemari, a càrrec de l'autora.

17:30 h – Presentació de l’Associació Cultural Miligramo Com fomentar cultura des de la cultura; i del 6è número de la revista Miligramo, dedicat a Pere Calders.

18 h – Presentació de Les noies de pagès, d'Edna O’Brien, a càrrec de Xavier Cortadellas.

18:30 h - Presentació de La ciutat dels vius, de Nicola Lagioia, a càrrec del periodista i escriptor Gerard Bagué.

19 h – Debat Recuperar la literatura oblidada, per què és tan important?, a càrrec de Carles Buixó.

19:30 h – Xerrada L’actualitat del món segons "La matemàtica de la història d’Alexandre Deulofeu", a càrrec de Juli Gutierrez (historiador i nét de Deulofeu).


Durant tot el dia es podrà participar a l’activitat “Microrelats en viu”, on es podran escriure microrelats i poemes al moment amb una màquina d’escriure que estarà a disposició del públic assistent a la parada de Miligramo.