Concerts, sopar popular, balls, sardanes, activitats infantils, propostes refrescants i cercaviles integren el programa de la festa major de la Jonquera, que se celebra des d’aquest dijous fins diumenge, la primera celebració popular al poble sense restriccions i amb completa normalitat després de la pandèmia. Aquest diumenge passat, per obrir boca, es va dur a terme la divuitena trobada de puntaires.

«La festa major és un moment de companyonia i de comunitat, un espai perfecte on la vida local flueix alegre i esperançada pel futur que vindrà. També, és un moment ideal per a acomiadar els mesos d’estiu i donar la benvinguda a la tardor, al nou curs escolar, als nous projectes i als nous reptes. Fer-ho de la mà de les veïnes i dels veïns, de la família i de les amistats, amb una vila cohesionada, activa i plena d’actes culturals, penso que és una manera immillorable», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

Malgrat el tast de la trobada de puntaires, el gruix de l’activitat festiva comença aquest dijous quan s’han previst jocs de carrer, tombs creatius, una missa solemne, sardanes, cercavila, concerts, sopar popular i ball. L’endemà divendres és el torn per a l’Hora del Conte, la presentació del documental L’escamot pirinenc de Felip Solé, un ball amb la jonquerenca Laura Girón del grup de versions Stop 80, i l’actuació de Marti Insausti DJ.

El cap de setmana també es preveu intens amb la programació d’una Holly Party i una festa de l’escuma dissabte al matí al pati de l’escola, la inauguració de l’exposició Robert Capa: 18 de març de 1939, l’exèrcit oblidat del camp d’Argelers al Museu de l’Exili així com un concert amb Limoncello i la presentació del llibre Bocins de pell de l’empordanesa Isabel Guzmán, a les 6 de la tarda als Porxos de Can Laporta. Al vespre, els carrers s’ompliran de l’emoció del correfoc i la Nit Jove amb Sixtus, Banda Neón i Dj Maken. La festa es clou diumenge, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Aquest dia s’han previst sardanes, un tobogan aquàtic i havaneres amb Son de l’Havana.